Siirry sisältöön

Ooppera- ja balettitaiteen asialla

Oopperan ja baletin tukisäätiö sr:n tarkoituksena on tukea pyrkimyksiä, jotka edistävät maamme ooppera- ja balettitaidetta ja kehittävät valtakunnallista ooppera- ja balettitaidetta sekä lisäävät Oopperatalon edustavuutta ja viihtyisyyttä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Tukisäätiö jakaa apurahoja ja stipendejä kannustukseksi ja tunnustukseksi niin taiteilijoille, opiskelijoille kuin ooppera- ja balettitaiteita tukevissa tehtävissä toimiville henkilöille. Säätiö tukee näiden taidemuotojen taiteellista toimintaa myös lahjoituksina Suomen kansallisoopperalle ja -baletille. Lisäksi säätiö edistää muillakin tavoin aineellisesti ja aatteellisesti ooppera- ja balettitaiteita ja Oopperatalon edustavuutta, viihtyisyyttä ja tunnettuutta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Apurahoja annetaan muun muassa laulajille, muusikoille ja tanssijoille ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen, esimerkiksi kurssimaksuihin ja niistä syntyviin matkakustannuksiin. Apurahat myönnetään tukisäätiön muodostamista tai vastaanottamista rahastoista. Siksi Tukisäätiö ottaa kiitollisena vastaan pienempiä ja isompia lahjoituksia.

Hallitus ja yhteystiedot

Oopperan ja baletin tukisäätiön hallitus:
Leena Niemistö (pj.), Eira Palin-Lehtinen, Pertti Torstila, Sampo Kivelä ja Lilli Paasikivi.

Lisätietoja ja yhteydenotot:
Ulla Paavola
tukisäätiön asiamies
p. 040 532 2125
ulla.paavola[at]opera.fi

c/o Suomen kansallisooppera ja -baletti
PL 176, 00251 Helsinki

Hae apurahaa / Grants application

Orksteri

Vuoden 2019 apurahahaku on päättynyt. Kiitos mielenkiinnostasi!

The 2019 grants application period has ended.

Yleisohje apurahojen hakijoille / General Guidelines

Orkesteri

Kansallisoopperalle lahjoitus arvosoitinten hankintaan

Oopperan ja baletin tukisäätiö sr on vastaanottanut helmikuussa 2017 50 000 euron suuruisen lahjoituksen arvosoitinten hankkimiseksi Kansallisoopperan orkesterille. Lahjoitus on pohja uudelle arvosoitinrahastolle.

Oopperan ja baletin tukisäätiön historiaa

Onegin

Ooppera- ja Näyttelykeskussäätiö perustettiin 10.11.1971 ja merkittiin rekisteriin 21.3.1973. Sen tarkoituksena oli oopperatalon rakentaminen ja ylläpitäminen Helsingin kaupungissa. Oopperatalosäätiö pani toimeen ja kustansi suunnittelukilpailun, jonka voittaneen ehdotuksen pohjalta oopperatalo valmistui. Oopperatalo rakennettiin pääasiassa valtion varoin, mutta säätiön aloitteet ja ponnistukset vaikuttivat merkittävästi hankkeen toteutumiseen. Oopperatalosäätiö on myös hankkinut valtaosan oopperatalon taideteoksista.

Uuden oopperatalon valmistuttua Oopperatalosäätiö on toiminut 10.11.1995 alkaen uudistetuin tavoittein ja uudella nimellä Oopperan Tukisäätiö, joka jatkaa edelleen työtään Suomen Kansallisoopperan toiminnan edistämiseksi ja tukemiseksi ooppera- ja balettitaiteen hyväksi.

Säätiölain muutoksen myötä Oopperan Tukisäätiön säännöt päivitettiin ja uusi nimi Oopperan ja baletin tukisäätiö sr rekisteröitiin 30.3.2016.