Siirry sisältöön

Löydä sinulle sopivin lahjoituskohde

Lahjoita tossut balettitanssijalle

Naistanssijoillamme kuluu yhteensä noin 2 160 paria varvastossuja yhden näytäntökauden aikana. Miehillä menee samassa ajassa pehmeitä tossuja noin 1 600 paria. Lahjoittamalla rahaa tanssijoiden tossuihin tuet merkittävällä tavalla heidän mahdollisuuksiaan toteuttaa ammattiaan.

Tee tossulahjoitus tilisiirrolla.

Tili: FI43 8179 9710 0447 84

Viite: Balettitossut

Lahjoita Opera Beyondille

Voit myös lähteä mukaan kehittämään ooppera- ja balettituotantoja ja tukemaan yleisötyötä lahjoittamalla Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:lle. Tällä hetkellä ajankohtaisena keräyskohteena on Opera Beyond -projekti.

Tee yleislahjoitus tilisiirrolla.

Tili: FI 43 8179 9710 0447 84

Viite: Yleislahjoitus

Lahjoita tukisäätiön rahastoon

Oopperan ja baletin tukisäätiön rahastosta jaetaan apurahoja ja stipendejä niin taiteilijoille kuin muille oopperan ja baletin ammattilaisille.

Tee lahjoitus tilisiirrolla.

Tili: FI37 1555 3000 1223 83

Viite: Lahjoitus

Lahjoita tossut verkkokaupassamme

Tilisiirron vaihtoehtona voit tehdä lahjoituksen kätevästi verkkokaupassamme. Voit itse päättää, kuinka paljon olet valmis lahjoittamaan.

Naistanssijoiden varvastossujen hinnat vaihtelevat 38€ ja 120€ välillä. Miestanssijoiden käyttämät pehmeät tossut ovat edullisempia. Yksi pari maksaa 8-20€. Tytöt tanssivat Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa pehmeillä tossuilla noin 11-vuotiaiksi ennen siirtymistään varvastossuihin.

Lahjoita Opera Beyond -projektiin

Ole mukana rakentamassa oopperan ja baletin tulevaisuutta ja lahjoita Opera Beyond -projektiin. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lue lisää ja tutustu Opera Beyondiin. 

Oopperan ja baletin tukisäätiön rahasto

Oopperan ja baletin tukisäätiö edistää suomalaista ooppera- ja balettitaidetta tukemalla valtakunnallista ooppera- ja balettitoimintaa. Säätiö jakaa rahastostaan apurahoja kannustukseksi ja stipendejä tunnustukseksi sekä oopperan ja baletin luoville ja esittäville taiteilijoille että muille ooppera- ja balettitaidetta tukevissa tehtävissä toimiville henkilöille. Säätiö myös tukee ooppera- ja balettitaidetta edistävää taiteellista toimintaa lahjoituksina Kansallisoopperalle ja -baletille.

Oopperan ja baletin tukisäätiö edistää muillakin tavoin aineellisesti ja aatteellisesti Oopperatalon edustavuutta ja tunnettuutta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Lue lisää tukisäätiöstä.

Suurlahjoitukset

Onko tiedossasi merkkipäivä tai haluatko jättää pysyvän jäljen tuleville sukupolville ooppera- ja balettitaiteen tulevaisuuden hyväksi?

Merkkipäivä- ja suurlahjoituksissa sekä testamenttilahjoituksissa pyydämme olemaan yhteydessä varainhankintaamme. Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan lahjoituskohteen.

Ota yhteyttä

Lauri Pokkinen, sidosryhmäpäällikkö

Yhteystiedot
044 262 7699
lauri.pokkinen@opera.fi

Kiitos, että olet kanssamme luomassa ooppera ja -balettitaiteen tulevaisuutta.

Rahankeräysluvat

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:llä on Poliisihallituksen 19.3.2021 myöntämä rahankeräyslupa RA/2021/342, joka on voimassa toistaiseksi koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään säätiön yleishyödylliseen toimintaan ooppera- ja balettitaiteen edistämiseksi.

Oopperan ja baletin tukisäätiö sr

Oopperan ja baletin tukisäätiö sr:llä on Poliisihallituksen 28.1.2021 myöntämä rahankeräyslupa RA/2021/91 joka on voimassa 1.2.2021 alkaen toistaiseksi koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään ooppera- ja balettitaiteen tukemiseen sekä apurahoina oopperan ja baletin parissa työtään tekeville.

Miten kerätyt varat käytetään?

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr

Rahankeräyksellä saadut varat käytetään säätiön yleishyödylliseen toimintaan ooppera- ja balettitaiteen edistämiseksi. Varoja ei kerätä säätiön pääomaan, vaan kerätyt varat käytetään välittömästi säätiön sääntöjen mukaisen tarkoituksen toteuttamiseksi seuraavasti.

Kerätyt varat käytetään:

Oopperan ja baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen. Keräyksellä saadut varat voidaan kohdistaa ooppera- ja balettituotantojen toteuttamiseen siltä osin, kuin kyse on ooppera- ja balettituotantoja tukevasta ja lisäarvoa tuovasta toiminnasta (kuten vierailijoiden palkkaaminen, valikoidut päänäyttämöteokset, oopperan ja baletin tunnettuutta lisäävän kiertuetoiminnan järjestäminen, yleisölle maksuttomien ooppera- ja balettitaltiointien kuluihin sekä muihin esitystoiminnan toteuttamisesta aiheutuviin kuluihin).

Yleisötyön tukemiseen. Yleisötyötä on osallistava taiteellinen toiminta, erityisryhmille suunnatut esitykset ja tapahtumat sekä täydennyskoulutus jo ammatissa toimiville yleisötyötä tekeville henkilöille.

Kerättäviä varoja ei voida käyttää Balettioppilaitoksen tai taiteen perusopetuksen tukemiseen eikä säätiön sääntöjen mahdollistamaan liiketoimintaan tai sen tukemiseen.

Oopperan ja baletin tukisäätiö sr

Kerätyt varat käytetään:

Ooppera- ja balettitaiteita edustaville luoville tai esittäville taiteilijoille sekä muille ooppera- ja balettitaidetta tukevissa tehtävissä toimiville henkilöille jaettaviin apurahoihin ja stipendeihin. Apurahoja voidaan jakaa kansallisesti tai kansainvälisesti.

Suomen kansallisooppera ja -baletti ry:n taiteellisen toiminnan tukemiseen hankkimalla soittajien käyttöön arvosoittimia, tukemalla ooppera- tai balettikiertueen järjestämistä muualle Suomeen tai ulkomaille, lapsille suunnatun oopperan ja toiminnallisten työpajojen tuottamiseen muualle Suomeen kansainvälisen merkittävän esiintyvän taiteilijan, koreografin, kapellimestarin tai muun vastaavan vierailun kustantamiseen, mikä ei muuten olisi mahdollista, ooppera- ja balettituotantojen lavastuksen ja puvustuksen toteuttamiseen siltä osin, kun kyse on tuotantoja tukevasta ja lisäarvoa antavasta lavastuksesta tai puvustuksesta. Lisäksi kerättäviä varoja voidaan käyttää ooppera- ja balettitaiteen edistämiseen sekä oopperatalon edustavuuden, viihtyisyyden ja tunnettuuden parantamiseen valtakunnallisesti ja kansainvälisesti hankkimalla taideteoksia ja kalustoa.