Skip to content

Jäähyväiset taidetehtaalle: Lilli Paasikivi

Kun työtä on jäljellä enää muutama viikko, on aika kääntää katse hetkeksi menneeseen. Lilli on työskennellyt Oopperatalossa lähes koko aikuisikänsä. Vaikka oopperakenttä on tässä ajassa muuttunut valtavasti, yksi asia on pysynyt ennallaan: koko taidetehtaan työ tähtää ja kulminoituu illan esitykseen. ”Jokainen ostettu lippu on luottamuksen osoitus yleisöltä meille. Tämä luottamus täytyy lunastaa joka esityksessä. Toivon,…

Orkesterin ABC

A niin kuin alkusoitto, F niin kuin fermaatti ja P niin kuin pumppaus. Muusikot listasivat oopperaorkesterin työn aakkoset. Lue hauska juttu!

”Jotain samaa kuin Romeossa ja Juliassa”

Denis & Katya kertoo teini-ikäisen parin hätkähdyttävän tositarinan. Lue haastattelu, jossa oopperan säveltäjä Philip Venables ja ohjaaja Johanna Freundlich avaavat teoksen teemoja.

Baletin pianisti Marja-Kaisa Mäkinen

Mitä kaikkea baletin pianistin työhön oikein kuuluu? Marja-Kaisa Mäkinen kertoo monipuolisesta ja nopeatempoisesta työstään Kansallisbaletin tanssijoiden kanssa.

Orkesterimontun moniosaajat

Tiesitkö, että Oopperaorkesterin lyömäsoittaja voi operoida jopa kahdenkymmenen eri instrumentin kanssa samassa teoksessa? Tutustu kiinnostavaan ammattiin ja kuuntele eri soitinten soundeja.

85 vuotta historiaa yhdessä kuvassa

Lähes 400 Kansallisbaletin entistä ja nykyistä tanssijaa sekä Balettioppilaitoksen opiskelijaa kokoontui tapaamaan toisiaan. Ensitanssija Maj-Lis Rajala aloitti Oopperan balettikoulussa jo 1937.

CircOpera 2.0:n kiertävä pukuloisto

CircOpera 2.0 -esityksessä taiturillisten sirkusnumeroiden ja musiikkihelmien rinnalla hehkuu värikäs ja oivaltava puvustus, joka on suurelta osin kierrätetty. Pukusuunnittelija Erika Turunen kertoo, että pukujen uudelleenkäytössä on huomioitava suunnittelijoiden tekijänoikeudet, pukujen kunto sekä muunneltavuus.

Carmen taipuu tanssiksi

Georges Bizet’n Carmenin musiikin loistokkuus ja tarttuvuus on houkutellut tekemään Carmenista useita balettiversioita myös Suomessa.

Orientalismi ja Puccinin Turandot

Mitä on orientalismi ja kuinka se ilmentyy taiteessa? Lue kiinnostava artikkeli, jossa avaamme orientalismin roolia ja vaikutuksia Giacomo Puccinin Turandot-oopperassa.

Jekyll & Hyde: tapahtumat

Salaperäinen pahantekijä Edward Hyde riehuu Lontoossa aiheuttaen vihaa, inhoa ja pelkoa. Samaan aikaan kunnioitettu lääkäri, tohtori Henry Jekyll tekee laboratoriossaan kokeita, joilla hän pyrkii muuttamaan ihmisen luonteen ja olemuksen.