Skip to content

Simon Boccanegra: tapahtumat

Tutustu Giuseppe Verdin Simon Bogganegra -oopperan henkilöihin ja tapahtumiin sekä tarinan eri juoniin.

Toisiaan täydentävät Antti ja Teemu

”Ollaan nyt tämä kesä yhdessä, mutta syksyllä laitetaan homma pakettiin, ettei jäädä kiinni”, sanoi Antti Teemulle kesällä 2004. Parikymmentä vuotta myöhemmin pariskunnalla on yhteinen koti, yritys, koira ja elämä.

Baritoniboksin kaverukset

Millaiseksi työkaveruus muotoutuu, kun avokonttorin sijaan jaetaan pukuhuone ja töitä tehdään silloin, kun muut ovat vapaalla?

Rakkautta orkesterimontussa

Stefania ja Francisco tapasivat toisensa Oopperaorkesterissa. Suhde eteni nopeasti ja pian edessä oli kaikkien aikojen kihlat.

”Ring on yksi taiteen historian merkittävimpiä rakennelmia”

Kansallisoopperan Ring-tetralogia jatkuu kolmannella osalla Siegfriedillä maaliskuussa 2023. Lue ylikapellimestari Hannu Linnun ajatuksia Ringistä.

Esittelyssä klassikot: Jevgeni Onegin

Mikä tekee Tsaikovskin Jevgeni Oneginista oopperaklassikon? Lue kiinnostava artikkeli oopperan synnystä, taustasta ja musiikista Stage24-palvelussa.

Kolmen vuosikymmenen ystävyys

Anu ja Minna tutustuivat toisiinsa Oopperan ja Baletin lipunmyyjinä. Jo vuosikymmeniä he ovat todenneet olevansa hyvät ystävät, joilla sattuu olemaan sama työpaikka.

Ring on visuaalinen satu, jossa kaikki on mahdollista

Ringin valaistuksen, lavastuksen ja screensisällöt suunnitellut Mikki Kunttu kertoo, mikä massiivisessa saagassa inspiroi.

Musiikista löytyy kaikki tarvittava

Ring-sarjan Kansallisoopperalle ohjaava Anna Kelo puhuu Reininkullasta.

Säveliä luostarista – Karmeliittasisaret ja nunnien vastarinta

Francis Poulenc valitsi tuotantonsa suurimuotoisimpaan teokseen Karmeliittasisariin nunnien äänet kertomaan sotienjälkeisen Ranskan kriisitilasta ja ihmisen sisäisestä kamppailusta.