Skip to content

Oopperan teetanssit

Katso Oopperan teetanssit suorana lähetyksenä Stage24-palvelussa.

Toisiaan täydentävät Antti ja Teemu

”Ollaan nyt tämä kesä yhdessä, mutta syksyllä laitetaan homma pakettiin, ettei jäädä kiinni”, sanoi Antti Teemulle kesällä 2004. Parikymmentä vuotta myöhemmin pariskunnalla on yhteinen koti, yritys, koira ja elämä.

Baritoniboksin kaverukset

Millaiseksi työkaveruus muotoutuu, kun avokonttorin sijaan jaetaan pukuhuone ja töitä tehdään silloin, kun muut ovat vapaalla?

Rakkautta orkesterimontussa

Stefania ja Francisco tapasivat toisensa Oopperaorkesterissa. Suhde eteni nopeasti ja pian edessä oli kaikkien aikojen kihlat.

Kolmen vuosikymmenen ystävyys

Anu ja Minna tutustuivat toisiinsa Oopperan ja Baletin lipunmyyjinä. Jo vuosikymmeniä he ovat todenneet olevansa hyvät ystävät, joilla sattuu olemaan sama työpaikka.

Oopperatalo 30 vuotta

Töölönlahdella sijaitseva Oopperatalo täytti 30 vuotta 30.11.2023. Tutustu Oopperan ja Baletin eri vaiheisiin!

Oopperan ja Baletin vuosikymmenet

Aino Acktén ja Edvard Fazerin perustama Kotimainen ooppera esiintyi ensimmäistä kertaa 2. lokakuuta 1911. Suomen kansallisooppera oli syntynyt. Tutustu Oopperan ja Baletin historiaan.

Yleisötyön tuottaja Sonja Lipponen kertoo työstään Oopperassa ja Baletissa

Sonja Lipponen tuottaa ammatikseen muun muassa vauvojen taidetuokioita ja erilaisia tanssityöpajoja. Lue haastattelusta, mitä kaikkea yleisötyön tuottajan työhön kuuluu.

Orkesterin uuden aikakauden alku

Elokuun 12. vuonna 1963 vanhan oopperatalon koristeellinen pieni sali oli täyttynyt oopperalaisista ja toimittajista. Alfons Almi nousi näyttämölle ja alkoi pitää puhetta kantavalla tenoriäänellään.

Orkesterin ABC

A niin kuin alkusoitto, F niin kuin fermaatti ja P niin kuin pumppaus. Muusikot listasivat oopperaorkesterin työn aakkoset. Lue hauska juttu!