Skip to content

Jäähyväiset taidetehtaalle: Lilli Paasikivi

Kun työtä on jäljellä enää muutama viikko, on aika kääntää katse hetkeksi menneeseen. Lilli on työskennellyt Oopperatalossa lähes koko aikuisikänsä. Vaikka oopperakenttä on tässä ajassa muuttunut valtavasti, yksi asia on pysynyt ennallaan: koko taidetehtaan työ tähtää ja kulminoituu illan esitykseen. ”Jokainen ostettu lippu on luottamuksen osoitus yleisöltä meille. Tämä luottamus täytyy lunastaa joka esityksessä. Toivon,…

Orkesterin ABC

A niin kuin alkusoitto, F niin kuin fermaatti ja P niin kuin pumppaus. Muusikot listasivat oopperaorkesterin työn aakkoset. Lue hauska juttu!

Baletin pianisti Marja-Kaisa Mäkinen

Mitä kaikkea baletin pianistin työhön oikein kuuluu? Marja-Kaisa Mäkinen kertoo monipuolisesta ja nopeatempoisesta työstään Kansallisbaletin tanssijoiden kanssa.

Taiteen teemapäivä

Taiteen teemapäivässä tutustutaan oopperan tai baletin toimintaan ja perehdytään illan esitykseen eri oppiaineille suunnattujen työpajojen kautta. Tavoitteena on, että opettajat ja ohjaajat löytävät uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia eheyttävään ja moniaineiseen opetukseen. Teemapäivä huipentuu illan esitykseen. Teema vaihtelee kausittain.

Orkesterimontun moniosaajat

Tiesitkö, että Oopperaorkesterin lyömäsoittaja voi operoida jopa kahdenkymmenen eri instrumentin kanssa samassa teoksessa? Tutustu kiinnostavaan ammattiin ja kuuntele eri soitinten soundeja.

Asiakaspalvelutyöntekijä Anu Varjonen

Minkälaista on työskennellä Oopperan ja Baletin asiakaspalvelussa? Asiakaspalvelutyöntekijä Anu Varjonen kertoo monipuolisesta ja nopeatempoisesta työstään, jossa tarvitaan myös salapoliisin taitoja.