Skip to content

Don Giovanni

Kyltymätön Don Giovanni himoaa kaikkia, sekä Elviraa että hänen palvelijatartaan ja maalaishäiden morsianta. Kun Don Giovanni tappaa yhden uhrinsa isän, alkaa tapahtumasarja, joka vie viettelijän kohti julmaa kohtaloaan.

W. A. Mozartin säveltämä Don Giovanni on yksi maailman mestarillisimmista oopperoista. Sen musiikki helmeilee ajattomasti yhdistäen kepeää ja vakavaa. Vuonna 1787 ensiesityksensä saanut ooppera kertoo tarinan parantumattomasta viettelijästä. Teemat riippuvuuksista ja valtasuhteista saavat nyt karnevalistisen käsittelyn ohjaaja Jussi Nikkilän tulkinnassa. Luvassa on iloa, himoa ja huumoria.

Siegfried

Siegfriedin sadunomainen tarina kulkee nykyajan levottomassa mielenmaisemassa. Katso traileri Stage24-palvelussa!

”Jotain samaa kuin Romeossa ja Juliassa”

Denis & Katya kertoo teini-ikäisen parin hätkähdyttävän tositarinan. Lue haastattelu, jossa oopperan säveltäjä Philip Venables ja ohjaaja Johanna Freundlich avaavat teoksen teemoja.

Denis & Katya

Denis & Katya kertoo teini-ikäisen parin hätkähdyttävän tositarinan. Katso tallenne Stage24-palvelussa!

Lepakko

Notaari Falke on jätetty juhlien jälkeen kaupungille lepakoksi puettuna, ja kostoksi hän järjestää sarjan väärinkäsityksiä. Kuplivan kepeästi kuohuva Lepakko on operetin kuolematon klassikko. Kestävän suosion taustalla on osuvien henkilöhahmojen ja hauskasti etenevän tarinan lisäksi ennen kaikkea Johann Straussin (1825–1899) hilpeän melodinen musiikki.

Kansallisoopperan Lepakossa näyttämöllä riittää väriä, liikettä, iloa ja kaleidoskooppimaisia pyörteitä. Kaikki tapahtuu wieniläisvalssin kepeydellä ja 1800-luvun hengessä. Operetti esitetään nyt suomen kielellä.

CircOpera 2.0

CircOpera2.0 vie katsojan kokonaisvaltaiselle elämysseikkailulle oopperan ja nykysirkuksen maailmaan. Katso tallenne Stage24-palvelussa!

Turandot

Katso Kansallisoopperan uusi visuaalisesti häikäisevä Turandot tallenteena Stage24-palvelussa.

Koululaisooppera: Lähde

Liikemies haluaa rakentaa pyhänä pidetyn lähteen paikalle juomatehtaan, kunhan kunta vain rahoittaa hankkeen. Sopimus on jo tehty, ja se purkautuu vain, jos töitä ei aloiteta määräaikaan mennessä. Herkkä Sofia kuulee lähteen hengen puhuvan ja saa koko luokan mukaansa. Mutta pystyvätkö he estämään pyhän paikan tuhon? Aikaa on vain 40 minuuttia. Kaivinkoneet ovat jo valmiina.

Reaaliajassa etenevä koululaisooppera Lähde on tehokkaan jännittävä tarina. Samalla se nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä. Ajattelemmeko tulevia sukupolvia vai teemmekö peruuttamatonta tuhoa?

Innocence

Innocence on ravisteleva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä. Katso traileri Stage24-palvelussa!

CircOpera 2.0:n kiertävä pukuloisto

CircOpera 2.0 -esityksessä taiturillisten sirkusnumeroiden ja musiikkihelmien rinnalla hehkuu värikäs ja oivaltava puvustus, joka on suurelta osin kierrätetty. Pukusuunnittelija Erika Turunen kertoo, että pukujen uudelleenkäytössä on huomioitava suunnittelijoiden tekijänoikeudet, pukujen kunto sekä muunneltavuus.