Skip to content

Street and ballet moves @oopperabaletti

Suomen kansallisooppera ja -baletti on mukana Kansainvälisen tanssin päivän juhlinnassa. Vuoden 2024 tanssin päivän teema on katutanssi.

Tapahtumassa yleisö voi tulla seuraamaan Kansallisbaletin harjoituksia, minkä lisäksi Oopperatalon ovet ovat auki eri tanssilajien harrastajille, erityisesti katutanssiryhmille sekä kaikille katutanssikulttuurista kiinnostuneille. Tanssiryhmät sekä muut kiinnostuneet pääsevät osallistumaan myös kahdelle huippuopettajan hiphop-tanssitunnille.

Tanssioppilaitosten BalettiPaletti

Suomalaiset klassista balettia harrastavat lapset ja nuoret eri puolelta Suomea esiintyvät Oopperatalon päänäyttämöllä. Esityksessä nähtävät tanssinumerot on valinnut Suomen Tanssioppilaitosten liitto ry. ja Suomen kansallisbaletti.

Avoimien ovien päivä

Oopperan ja Baletin avoimien ovien päivä tarjoaa monenlaista nähtävää, kuultavaa ja koettavaa sekä aikuisille että lapsille. Tapahtumat sopivat kaikenikäisille, erityisesti yli 4-vuotiaille. Oopperatalon ovet avautuvat klo 9.30 ja varsinainen ohjelma alkaa klo 10.

Juha Tapio – Syntymäpäiväkonsertti

Rakastettu lauluntekijä ja laulaja juhlii viidettäkymmenettä syntymäpäiväänsä. Erityinen juhla vaatii erityiset puitteet, siksi Juha toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja tuo yhtyeensä ensimmäistä kertaa Kansallisoopperan päänäyttämölle.

Koululaisooppera: Tähtiainesta

Keväällä 2024 ensi-iltansa saavassa uudessa kouluaisoopperassa pohditaan, minkälainen on ihmisen ja maapallon tulevaisuus. Lue lisää esityksestä ja tutustu siihen, kuinka koululaisooppera syntyy.

Balettioppilaitos esittää: kevätjuhla 2024

Balettioppilaitoksen oppilaiden lukuvuoden uurastus huipentuu kevätjuhlassa toukokuussa Alminsalissa. Kevätjuhlan ohjelmassa on klassista balettia ja nykytanssia.

Strauss-konsertti

Yli 20 vuotta järjestetyistä Strauss-loppiaiskonserteista on muodostunut monille jokavuotinen perinne. Kansallisoopperan päänäyttämöllä vietetään jälleen Strauss-juhlaa lauantaina 6. tammikuuta 2024.

Kamarimusiikkifestivaali

Suomen kansallisoopperan orkesteri juhlii 60-vuotista taivaltaan vuonna 2023. Juhlan kunniaksi orkesterin muusikot tarjoavat synttärilahjan: suuren suosion saaneet maksuttomat lämpiökonsertit laajenevat Töölöön juhlaviikonloppuna 1.–3.9.! Luvassa on kolme konserttia Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa ja kaksi Aalto-yliopisto Töölön hulppeassa juhlasalissa.

Par(r)asvaloissa esittää: Katve

Par(r)asvaloissa-musiikkiteatteriryhmä ideoi ja valmistaa ammattilaisten johdolla oman tyyliltään vapaan musiikkiteatteriesityksen. Esitys pohjautuu kauden aikana päänäyttämöllä esitettävään teokseen ja sen tematiikkaan.

Lasten taidetuokio

Lasten taidetuokiot vievät 5-6-vuotiaat soittaen, tanssien ja askarrellen oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan. Tuokioissa tutustutaan päänäyttämön ohjelmistoon itse tekemällä. Taiteenlajeihin tutustumisen ohella jokaisessa tuokiossa askarrellaan mukava kotiin vietävä muisto. Suomenkielisten taidetuokioiden kesto on noin puolitoista tuntia.