Skip to content

Koululaisooppera: Tähtiainesta

Millainen on ihmisen ja maapallon tulevaisuus? Tärkeä aihe nousee esiin, kun koululuokka saa vieraaksi tulevaisuusministerin. Ministeri uskoo talouskasvuun ja aikoo julkistaa samana iltana uuden ohjelman, jossa haetaan kasvua luonnonvarojen ehtymisenkin uhalla. Koululaiset ajattelevat toisin, mutta miten he saisivat kuuluville ympäristönäkemyksensä? Suunnitelma keksitään, ja ministeriä odottaa puhetilaisuudessa yllätys. ”Täältä pinnalta sinisen planeetanuniversumin näemme loputtoman,meissä kaikissa on…

Par(r)asvaloissa esittää

Par(r)asvaloissa-musiikkiteatteriryhmä ideoi ja valmistaa ammattilaisten johdolla oman tyyliltään vapaan musiikkiteatteriesityksen. Esitys pohjautuu kauden aikana päänäyttämöllä esitettävään teokseen ja sen tematiikkaan.

Balettioppilaitos esittää: Prinsessa Ruusunen

Balettioppilaitoksen syyskauden uurastus päättyy joulukuussa 2023 näyttävästi, kun ensi-iltansa saa oppilaitoksen oma uusi Prinsessa Ruusunen. Näyttämöllä nähdään oppilaitoksen koko oppilaskunta nuorimmista vasta-aloittaneista ammatillisen koulutuksen opiskelijoihin saakka.

PianoEspoo: Bruce Liu

Pianonsoiton suuri tähti, Chopin-pianokilpailun voittaja Bruce Liu esiintyy Alminsalissa osana PianoEspoo-festivaalia. Yleisöllä on nyt erinomainen tilaisuus tutustua monipuolisesti Liun soittoon, kun hän debytoi resitaaliohjelmalla Kansallisopperassa.

Balettioppilaitos esittää: opiskelijoiden workshop

Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen ammattiopiskelijat esittäytyvät koreografeina! Workshop-illassa nähdään joukko nykytanssi- ja neoklassisia koreografioita, jotka saavat ensiesityksensä.

Esiintyjät ovat pääosin ammattikoulutuksen opiskelijoita. Ammattikoulutuksen opiskelijat vastaavat itse workshopin taiteellisesta suunnittelusta ja myös koko esityksen tuottamisesta.

Moving On

Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden illassa nähdään näyttävä kavalkadi uutta ja vanhaa! Kantaesityksensä saavat Julian Nicosian, Craig Davidsonin uudet nykybalettiteokset ja haastavaa Bournonville-tanssitekniikan osaamistaan tanssijat pääsevät näyttämään katkelmassa baletista Kermessen i Brügge.

Alcinan saari

Barokkiooppera Alcinan saari saa Suomen ensimmäisen näyttämötoteutuksensa Alminsalissa helmikuussa 2024 Arkkityyppien ja Helsingin Barokkiorkesterin yhteistyönä.

Par(r)asvaloissa esittää: Odotan meitä

Par(r)asvaloissa-musiikkiteatteriryhmä ideoi ja valmistaa ammattilaisten johdolla oman tyyliltään vapaan musiikkiteatteriesityksen. Huhtikuussa 2023 ensi-iltansa saava esitys pohjautuu kauden aikana päänäyttämöllä nähtyyn balettiin Romeo ja Julia ja sen tematiikkaan.

Musica Nova Helsinki: Denis & Katya

Denis & Katya kertoo teini-ikäisen parin hätkähdyttävän tositarinan. Traagisesti etenevät tapahtumat saavat pohtimaan, kuinka kerromme tarinoita ja millä tavoin ne saattavat värittyä internetissä.