Skip to content

Oboe

Antti Hartikainen

Varaäänenjohtaja

esittely

Antti Hartikainen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta kahdesti, esittävästä säveltaiteesta vuonna 2004 ja musiikin johtamisen koulutusohjelmasta vuonna 2021. Tärkeimpinä oboensoiton opettajina hänellä ovat olleet Timo Lehtonen, Lasse Junttila, Jouko Teikari ja Jorma Valjakka sekä Amsterdamissa Han de Vries.

Hartikainen on opiskellut musiikin johtamista Sibelius-Akatemiassa ja Panula-Akatemiassa mm. Jorma Panulan, Atso Almilan, Hannu Linnun, Petri Komulaisen ja David Zinmanin johdolla. Lisäksi hän on suorittanut lukuisia oboensoiton ja orkesterinjohdon mestarikursseja ja opiskellut kasvatustiedettä, pedagogiikkaa ja taideorganisaation johtamista.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa hän on soittanut vuodesta 2000. Hartikainen työskenteli vuosina 1997–2000 Lappeenrannan kaupunginorkesterin oboen äänenjohtajana. Hän on vieraillut lähes kaikissa suomalaisorkestereissa oboistina, oboe d’amoren ja englannintorven soittajana, esiintynyt orkesterisolistina ohjelmassaan mm. Mozartin, Haydnin ja Cimarosan konserttoja sekä soittanut kamarimuusikkona useissa tilapäisissä kokoonpanoissa.

Hartikainen on toiminut kapellimestarina ja johtanut Suomessa orkestereita nuoriso-orkestereista harrastajiin, myös useita ammattiorkestereita sisältäen mm. kaikki suomalaiset ammattipuhallinkokoonpanot. Hän on johtanut myös yhtyeitä Kansallisoopperan lauantaimatineoissa ja suunnitellut, johtanut ja juontanut lasten- ja nuortenkonsertteja mm. Kuopion kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa. Antti Hartikainen on kouluttanut oboisteja ja orkestereita sekä opettanut mm. Porvoonseudun musiikkiopistossa.

“Pelaan ja seuraan tennistä, olen tehnyt myös tennisohjaajan töitä ja toiminut nuorena tenniskentän hoitajana! Pidän teatterista, viime vuosina olen opiskellut näyttelijäntaiteen kursseja mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.”

https://hartikainen.art