Skip to content

Vinkit lipun ostoon

Näillä vinkeillä varmistat paikkasi

Mietitkö, milloin liput kannattaa ostaa ja mistä päin katsomoa valita paikka? Täältä löydät vastauksen. Muistathan, että asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään kaikissa mahdollisissa pulmissa.

Paras tapa aloittaa on silmäillä ohjelmistoamme ja tarttua kiinnostavimpaan tai tutun oloiseen teokseen. Teossivuilla voit selailla kuvagallerioita, katsella trailereita tai kuunnella musiikkia.

Ensimmäiselle kerralle suosittelemme useimmiten lyhyempää esitystä tai teosta, jonka juoni tai musiikki on sinulle jo entuudestaan tuttua. Voit myös tiedustella suosituksia asiakaspalvelustamme.

Edullisimmat istumapaikat myydään yleensä ensimmäisenä. Olethan siis hyvissä ajoin liikkeellä, mikäli haluat napata mahdollisimman edulliset paikat.

Pääsääntöisesti syyskauden esitysten liput tulevat myyntiin maalis-huhtikuussa ja kevätkauden liput syys-lokakuussa. Tästä voi kuitenkin olla poikkeuksia. Kerromme lipunmyynnin alkamisesta aina ennakkoon uutiskirjeessämme sekä sosiaalisen median kanavissamme. Lisäksi ilmoitamme lippujen myynnin alkamispäivän jokaisen esityksen omalla sivulla.

Mikäli katsomossa on tilaa, esityspäivänä on saatavilla edullisempia saman päivän lippuja 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, työttömille ja eläkeläisille. Liput saman päivän esitykseen maksavat 20–50 e/lippu. Alennus on voimassa myyntitilanteen mukaan rajatuilla paikoilla permannolla ja 2. parvella (ei varauksia, ei koske peruutuspaikkoja) aikaisintaan 12 tuntia ennen esitystä. Voit tarkistaa, onko esitykseen tarjolla saman päivän etuhinta menemällä valitsemasi esityksen katsomokartalle. Kun klikkaat paikkaa katsomokartalla, näet, onko kyseiselle paikalle tarjolla esityspäivän lipputyyppiä (Saman päivän etu). Etu on henkilökohtainen ja alennukseen oikeuttava todistus pitää olla mukana esitykseen tullessa.

Joskus tilanteet muuttuvat yllättäen, etkä pääsekään tulemaan esitykseen. Silloin voit hyödyntää perushintaisissa lipuissamme sekä nuoriso-, opiskelija- ja eläkeläislipuissa olevaa vaihto-oikeutta. Vaihto-oikeus päättyy 24 tuntia ennen esityksen alkua. Lue lisää lippujen vaihdosta ja mahdollisista poikkeuksista myyntiehdoistamme.

Esityksiimme myydään monen hintaisia lippuja. Edullisimmillaan voit päästä päänäyttämön esitykseen kahdellakymmenellä eurolla, kalleimmat liput taas saattavat maksaa yli 100 euroa. Näet kunkin teoksen hintatiedot sekä katsomokartan vapaine paikkoineen teoksen omalla sivulla klikkaamalla haluamaasi esityspäivää.

Liput saman päivän esitykseen alle 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, työttömille ja eläkeläisille maksavat 20–50 e/lippu. Alennus on voimassa myyntitilanteen mukaan. Voit tarkistaa, onko esitykseen tarjolla saman päivän etuhinta menemällä valitsemasi esityksen katsomokartalle. Kun klikkaat paikkaa katsomokartalla, näet, onko kyseiselle paikalle tarjolla esityspäivän lipputyyppiä (Saman päivän etu).

Joskus jaamme ainutlaatuisia lipputarjouksia myös uutiskirjetilaajillemme. Kannattaa siis liittyä ystäviemme listalle tilaamalla uutiskirje.

Muistathan, että myös lapsikatsojalla tulee olla oma lippu ja istumapaikka. Päänäyttämön esityksissä ikäraja on 5 vuotta. Emme ota päänäyttämön esityksiin tätä nuorempia katsojia.

Lisätietoja hinnoittelusta ja alennuksista löydät myyntiehdoistamme.

Paikanvalinta on usein makukysymys, ja eri paikkoja kannattaakin kokeilla rohkeasti. Jos haluat nähdä esiintyjien ilmeet, puvut tai vaikkapa lavastuksen yksityiskohdat läheltä, kannattaa suosia permannon etuosaa. Tämä on hyvä paikka myös lasten kanssa.

Jos taas haluat hahmottaa koko näyttämökokonaisuuden kerralla tai keskittyä musiikkiin, kannattaa suosia parvia. Oopperoissa parvien etuna on myös se, että näet näyttämön ja orkesterin lisäksi tekstityksen yhdellä silmäyksellä. Otathan kuitenkin huomioon, että 3. parvi on hyvin korkealla. Suosittelemme valitsemaan paikan muualta, mikäli et pidä korkeista paikoista.

Sekä päänäyttämön katsomossa että Alminsalissa on esteettömiä paikkoja, joihin pääsee kulkemaan hissillä. Permannolle ja 3. parvelle pääsee vain portaita pitkin. Portaita reunustavat kaiteet. Täällä voit lukea lisää esteettömyydestä Oopperatalossa.

Jos kaipaat apua paikanvalintaan, asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään. Tarkista tästä asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat.

Tutustu näyttämöihimme ja testaa, millainen näkyvyys näyttämölle on eri puolilta katsomoa.

Suosittelemme tilaamaan tarjoilut ennakkoon verkkokaupastamme. Tilaamalla tarjoilut hyvissä ajoin pääset valitsemaan laajasta valikoimasta herkkuja ja varmistat itsellesi pöytäpaikan. Myynti verkkokaupassa päättyy viimeistään 24 h ennen esitystä. Voit tilata tarjoiluja myös puhelimitse tai Oopperatalon asiakaspalvelupisteellä. Tarkista asiakaspalvelun yhteystiedot ja aukioloajat.