Skip to content

lasten kanssa

Lasten kanssa Oopperaan ja Balettiin

Tälle sivulle olemme koonneet lapsille sopivat esitykset sekä muut vinkit lasten kanssa vieraileville. Huomaathan, että kaikilla esitykseen tulijoilla tulee olla oma lippu. Ikäraja päänäyttämön esityksiin on 5 vuotta.

LAPSILLE SOPIVAT ESITYKSET

Ohjelmistossamme on joka kaudella kaikenikäisille sopivia teoksia. Tässä muutamia suosituksiamme pikkuväen kanssa talossamme vieraileville.

 • Lapsille

  Miniooppera: Carmen

  Parvilämpiö 6.9.2023 – 7.5.2024

 • Lapsille

  Lasten taidetuokio

  Parvilämpiö 18.9.2023 – 21.5.2024

 • Lapsille

  Miniooppera Tuhkimo

  Parvilämpiö 10.9.2024 – 10.12.2024

Katsomossa lapsen kanssa

Lapselle oma lippu

Kaikilla esitykseen tulijoilla tulee olla oma lippu. Paloturvallisuussyistä lapsi ei voi istua aikuisen sylissä. Oopperan ja Baletin nuorisoalennuksella alle 20-vuotiaat saavat -40% lipun hinnasta. Löydät lisätietoa alennuksista myyntiehdoistamme.

Ikärajat ja -suositukset

Esityksillämme on aina ikäsuositus tai ikäraja, jonka löydät kunkin teoksen omalta sivulta. Päänäyttämön esityksiin emme ota alle 5-vuotiaita. Näytösten pitkä kesto ja esitysten voimakkaat äänet ja valot ovat usein vauvoille ja taaperoille liikaa. Arvioimme suositusiän kullekin teokselle parhaan taitomme mukaan. Lapset ovat kuitenkin erilaisia – siksi ikäsuosituksen perusteista ja esityksen sisällöstä kannattaa kysyä tarkemmin asiakaspalvelustamme.

Kaikkein pienimmätkin ovat toki lämpimästi tervetulleita Oopperataloon. Vauvoille on tarjolla omia taidetuokioita, taaperoikäisille Minioopperoita ja leikki-ikäisille Lasten taidetuokioita.

Myöhästyminen ja salista poistuminen kesken esityksen

Tulettehan ajoissa paikalle. Myöhästyneet eivät pääse saliin sisään esityksen ollessa käynnissä, vaan vasta väliajalla. Haluamme taata sekä katsojille että esiintyjille rauhan esityksen aikana.

Samasta syystä jos poistut salista kesken esityksen, pääset takaisin vasta väliajan päätyttyä. Jos kuitenkin myöhästyt, aulahenkilökuntamme on apunasi. Täältä löydät lisätietoa Oopperataloon saapumisesta.

Koroketyynyt

Kaikissa esityksissä on tarjolla muhkeita istuintyynyjä pikkuväen penkeille. Koroketyynyjä on saatavilla katsomon ovien läheisyydessä. Tarvittaessa voit pyytää niitä myös aulahenkilökunnalta.

Paikan valitseminen

Päänäyttämön sali on suuri, ja parvilta on näyttämölle yllättävän pitkä matka. Lapset saavat parhaan katselukokemuksen permannolta ja ensimmäiseltä parvelta. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään löytämään sopivat paikat seurueellenne.