Skip to content

Pasuuna

Olav Severeide

Varaäänenjohtaja

esittely

Olav Severeide on opiskellut Malmön musiikkikorkeakolussa Per Kristian Svensenin sekä Norjan musiikkiakatemiassa Ingemar Roosin johdolla ja opiskellut lisäksi Berliinin taideyliopistossa ja suorittanut Erasmus-vaihdon Pariisin konservatoriossa.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Severeide on soittanut vuodesta 2012. Hän työskenteli Tampere Filharmonian vuorottelevana äänenjohtajana 2006–2012 ja on soittanut Bergenin filharmonisessa orkesterissa, Norjan kansallisoopperan orkesterissa sekä Malmön oopperaorkesterissa.

Severeide on vieraillut mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Avanti!:ssa, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa, Göteborgin sinfonikoissa, Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Oslon filharmonisessa orkesterissa, Trondheimin sinfoniaorkesterissa ja Norjan radio-orkesterissa. Hän soittaa pääinstrumenttinaan tenoripasuuna mutta myös altto- ja bassopasuunaa. Vuodesta 2020 hän on toiminut pasuunan tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa.

Uran tähänastisena kohokohtana Severeide mainitsee Launy Grøndahlin pasuunakonserton esittäminen Tampere Filharmonian solistina. Hän esiintyi lapsena poikasopraanona ja avustajana Göteborgin oopperassa.