Skip to content

Huilu

Timo Pulakka

Muusikko

esittely

Timo Pulakan muusikon taival käynnistyi Kokkolassa Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa. Hän suoritti huilunsoiton diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa ja toimi sen jälkeen kahdeksan vuotta Helsingin konservatoriossa huilunsoiton yliopettajana.

Kansallisoopperan orkesterin vakituisena jäsenenä Pulakka on soittanut vuodesta 1996, mutta ensimmäiset keikat ja sijaisuudet hän soitti jo vanhassa talossa opiskelujensa alkuvuosina 70-80-lukujen vaihteessa. Pulakka on soittanut myös lukuisina kesinä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa.

”Vanhassa oopperatalossa pääsin seuraamaan läheltä oopperan hienoa nousukautta ja osalliseksi mm.  legendaarisista Viimeisten kiusausten ja Punaisen viivan esityksistä sekä aistimaan uuden oopperatalon kiihkeää odotusta. Täydellisen urautumisen välttämiseksi olen saanut vuosien varrella tilaisuuksia soittaa myös konserttiohjelmistoa monissa maamme hienoissa orkestereissa, sekä kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa. Aloitin orkesterissa varaäänenjohtajana, soitin pitkään äänenjohtajana, kunnes käytin mahdollisuutta siirtyä soittajan tehtävään. Olen siis istunut huiluryhmässä kaikilla tuoleilla, ja jokaisessa tehtävässä olen kokenut monia unohtumattomia hetkiä. Erityinen ilonaiheeni on työskennellä yhdessä orkesterissa soittavan poikani kanssa.”