Skip to content

Street and ballet moves @oopperabaletti

Milloin
29.4.2024
Missä
Oopperatalo
Genre
Maksuttomat

vietä Tanssin päivää oopperatalossa

Suomen kansallisooppera ja -baletti on mukana Kansainvälisen tanssin päivän juhlinnassa. Vuoden 2024 tanssin päivän teema on katutanssi.

Tapahtumassa yleisö voi tulla seuraamaan Kansallisbaletin harjoituksia, minkä lisäksi Oopperatalon ovet ovat auki eri tanssilajien harrastajille, erityisesti katutanssiryhmille sekä kaikille katutanssikulttuurista kiinnostuneille. Tanssiryhmät sekä muut kiinnostuneet pääsevät osallistumaan myös kahdelle huippuopettajan hiphop-tanssitunnille. Lue lisää opettajista.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Katutanssiryhmien ilmoittautuminen sekä ilmoittautuminen Kansallisbaletin harjoituksiin on päättynyt.

päivän ohjelma

klo 14–17 Tanssiryhmät harjoittelevat omatoimisesti Oopperatalon lämpiötiloissa
klo 15.30–16.30 Augusto Guerran tanssitunti Oopperatalon lämpiötiloissa
klo 16.30–17.30 Toinen tanssitunti Oopperatalon lämpiötiloissa, opettaja kerrotaan myöhemmin
klo 18–18.45 Kansallisbaletin harjoitukset Alminsalissa
klo 19–20.30 Kansallisbaletin harjoitukset Alminsalissa

Oopperaravintolan kahviosta voi ostaa tapahtuman aikana pientä purtavaa ja virvokkeita. Kahvio palvelee klo 14–20.30 päälämpiössä. Tapahtumaan voi myös ottaa mukaan omat eväät. Huomaathan kuitenkin, ettei ruoka- ja juomatuotteiden nauttiminen katsomossa ole sallittua.

Asiakaspalvelupiste ja Oopperashop ovat poikkeuksellisesti avoinna klo 19 saakka.

tanssiryhmien ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tarkoituksenamme on järjestää rento ja hauska tapahtuma, jossa tanssiryhmät voivat omien musiikintoistovälineidensä kanssa harjoitella esimerkiksi esiintymisnumeroitaan ja samalla tutustua muihin lajista kiinnostuneisiin sekä Kansallisbaletin toimintaan. Tapahtuman omatoiminen harjoitteluaika (klo 14–17) on tarkoitettu 12–18-vuotiaille tanssinharrastajille.

Ryhmät pääsevät myös osallistumaan Augusto Guerran sekä toisen, myöhemmin ilmoitettavan opettajan ohjaamille hiphop-tanssitunneille. Voit tutustua opettajiin alempana sivulla. Augusto Guerran tanssitunti järjestetään vain englanniksi. Tanssiryhmät voivat jäädä myös seuraamaan Kansallisbaletin klo 18 alkavia harjoituksia Alminsalissa.

Päivän aikataulu tanssiryhmille:

klo 14–17 Ryhmät voivat harjoitella omatoimisesti Oopperatalon lämpiötiloissa
klo 15.30–16.30 Augusto Guerran tanssitunti Oopperatalon lämpiötiloissa
klo 16.30–17.30 Toinen tanssitunti Oopperatalon lämpiötiloissa, opettaja kerrotaan myöhemmin
klo 18–18.45 Kansallisbaletin harjoitukset Alminsalissa

Huomioithan, että tapahtumaan voidaan ottaa rajallinen määrä ryhmiä, emmekä voi taata, että kaikki ilmoittautuneet pääsevät mukaan. Mikäli tapahtumaan tulee paljon ilmoittautumisia, joudumme mahdollisesti rajoittamaan osallistujamäärää. Ilmoittautuminen on päättynyt 8.4.

ilmoittautuminen kansallisbaletin harjoituksiin

Tapahtuma on täynnä, ilmoittautuminen on päättynyt.

Kurkista ammattitanssijan työhön ja tule seuraamaan Kansallisbaletin tanssijoiden harjoituksia Alminsaliin. Harjoituksia on kaksi, klo 18–18.45 ja klo 19–20.30, ja tanssijat harjoittelevat Kesäyön unelma -teosta. Harjoitusten välissä on 15 minuutin tauko.

Kunnioitathan tanssijoiden ja koreografien työrauhaa. Salissa on harjoituksen aikana oltava ehdoton hiljaisuus, minkä vuoksi tapahtuma ei sovi alle 7-vuotiaille.

tanssituntien opettajat

Augusto Guerra

Huom. Augusto Guerran tanssitunti järjestetään vain englanniksi. Tanssitunti järjestetään Oopperatalon lämpiötiloissa 15.30–16.30.

Brazilian Augusto Guerra has been a dancer since 2004. After participating in and winning several competitions in both his native country and Finland, he is now dedicating his time to a DJ career.

Augusto teaches the movement language of different hip hop styles and rhythms. His classes involve warming up,  strength training, dancing, and stretching, as well as honing technical skills and expression. As different street dance styles are constantly evolving and merging, Augusto’s classes can at times be influenced by other street dance genres.

kalenteri

Sivun kuva on Reija Wäreen teoksesta Clique, kuvassa Akim Bakhtaoui.

tutustu myös näihin