Skip to content

för media

Tjänster för media

Pressmeddelanden

Operans och Balettens inhemska pressmeddelanden kan läsas i nyhetsrummet på finska. Internationella pressmeddelanden på engelska hittar du här.

Som mediarepresentant kan du prenumerera på pressmeddelanden till din e-postadress genom att fylla i registreringsblanketten för vår mediebank. Om din adress ändras, meddela oss den nya per mejl till press[at]opera.fi.

Pressbilder

Vi har samlat pressbilderna i mediebanken. Bilderna i mediebanken kan användas fritt av pressen i samband med artiklar om Nationaloperan och -baletten. Du kan beställa användarnamn till mediebanken genom att registrera dig. Vänligen observera att behandlingen av registreringen kan ta 1–3 arbetsdagar. Om du har brådskande behov av bilder, mejla oss på press[at]opera.fi.

Vi ger användarnamn till mediebanken bara till representanter för media. Om du behöver bilder inom ramen för något annat samarbetsprojekt, ber vi dig prata direkt med din kontaktperson vid Operan och Baletten.

Du kan uppdatera dina kontaktuppgifter i mediebanken via Mina uppgifter (i sidans övre högre hörn, när du är inloggad). Om du också prenumererar på våra pressmeddelanden, meddela din nya mejladress till oss på press[at]opera.fi.

Intervjuförfrågningar

Förfrågningar om intervjuer med artister och andra anställda vid Operan och Baletten skickas till kommunikationsavdelningen per e-post press[at]opera.fi. Vi förmedlar förfrågningarna vidare och skaffar vid behov passer- och fotograferingstillstånd för journalister och fotografer.

Pressbiljetter

Journalister och recensenter som skriver om Operan och Baletten kan begära en pressbiljett till föreställningen per e-post: press[at]opera.fi.

Andra medierepresentanter kan köpa biljett med pressrabatt en vecka före föreställningen, ifall den inte är slutsåld. Pressrabatten beviljas för ett specifikt verk och en specifik föreställning, och den gäller inte oinlösta platser. Pressrabatten beviljas i Operans biljettförsäljning mot att du visar upp ditt medlemskort i Journalistförbundet eller ett intyg av arbetsgivaren över att du arbetar med pressuppdrag.

Årsberättelser

Finlands nationalopera och -balett publicerar sina årsberättelser i pdf-format på nätet. Du kan beställa en tryckt årsberättelse genom att mejla Operans och Balettens kommunikationsavdelning på press[at]opera.fi.

Kontakta oss

Vi betjänar er:

Kommunikationschef Katja Jokinen (09) 4030 2322

Kommunikationsplanerare Petra Rönkä 050 413 2421 – information om operaproduktioner

Kommunikationsplanerare Jussi Iltanen (09) 4030 2223 – information om balettproduktioner och Balettläroanstalten

press[at]opera.fi, fornamn.tillnamn[at]opera.fi

Se också