Gå till innehållet

Än hinner du

Vi rekommenderar

Sebastian Fagerlund

Höstsonaten

15.11.2019 – 12.12.2019

En prisad opera som bygger på en filmklassiker

”Sebastian Fagerlunds opera Höstsonaten var en kritikerframgång 2017. Den baserar sig på Ingmar Bergmans film med samma namn och har redan börjat sitt segertåg ute i världen. Nu är detta gripande relationsdrama igen tillbaka på repertoaren med en av vår tids stora sångartister Anne Sofie von Otter i stjärnrollen.”

- Lilli Paasikivi, operachef

Astrid Lindgren – Pär Isberg – Stefan Nilsson, Georg Riedel

Pippi Långstrump

29.11.2019 – 21.12.2019

Världens starkaste balett!

”I Peppis värld är allting möjligt, från skejtande apor till flygande dansare. Var och en i åldern tre till hundra njuter garanterat av denna storartade föreställning.”

- Madeleine Onne, balettchef

Peppi Pitkätossu baletti
Richard Strauss

Ariadne auf Naxos

24.1.2020 – 15.2.2020

”Ariadne sätts nu upp sceniskt för första gången i det nuvarande operahuset. Regissören Katie Mitchells produktion är ett utmärkt prov på aktuell europeisk "regiteater". Mitchell presenterar en otrolig kavalkad av minutiöst regisserade rollfigurer på scenen. Miina-Liisa Värelä har slagit igenom som en veritabel komet på de europeiska operascenerna och hennes Ariadne kommer att vara en av säsongens höjdpunkter.”

- Lilli Paasikivi, operachef

Ariadne auf Naxos

Ge en upplevelse i present

Balettitanssija päälämpiössä

Ett presentkort till Operan och Baletten

Nyheter

kunder

Tradeka stödjer streaming av Operans tedans

Tradeka och Finlands nationalopera och -balett fortsätter sitt samarbete. Tradeka stödjer streaming av Operans tedanser under spelåret 2019–2020.
Lintu Hannu 2, photo Veikko Kähkönen

Hannu Lintu chefsdirigent för Nationaloperan och -baletten

Hannu Lintu har valts till ny chefsdirigent för Nationaloperan och -baletten. Styrelsen för Nationaloperan och -baletten rs fattade beslut om valet vid sitt kvällsmöte onsdagen 8.5. Styrelsen hörde i ärendet personalgrupper vid Operan och Baletten, vars utlåtande förordade förslaget. Lintu tillträder sin post i januari 2022.
Donera

Nationaloperan och -baletten inleder offentlig medelanskaffning

Finlands nationalopera och -balett har inlett sin första offentliga kampanj för medelanskaffning under devisen Stöd framtidens förmågor. Synligast i augusti är Esa-Pekka Salonens nya fond som grundats med stöd av en donation som Salonen gjort.
Ytterligare nyheter

Donera

Donera
BLI KONSTMECENAT

Stöd framtidens förmågor

Opera & Balett i siffror

0
Månadsavlönade annställda
0
Nationaliteter
0
Föreställningar
0
Orter
0
Besökare
0
Digitala besök

*siffror från året 2018