Gå till innehållet

Än hinner du

Våra bästa tips

Kylián-Verbruggen-Goecke

K.V.G.

10.5.2019 – 22.5.2019

Legend. Maestro. Stjärna.

K.V.G. introducerar tre berömda koreografer som befinner sig i olika skeden av sina respektive karriärer. Jiří Kylián hör till vår tids mest legendariska koreografer. Marco Goecke har redan en längre tid gjort en betydande internationell karriär. Den unge Jeroen Verbruggen är en stjärna på uppåtgående vars fantasifulla verk har väckt en hel del uppmärksamhet.

K.V.G.
Claude Debussy

Pelléas och Mélisande

23.5.2019 – 31.5.2019

En drömlikt dallrande opera under ledning av Esa-Pekka Salonen

Mélisande som hittats i skogen får följa med till ett hemlighetsfullt slott som hustru till Golaud, men kärleken till den yngre brodern Pelléas utmynnar i tragedi. Den meditativa operan dirigeras av Esa-Pekka Salonen.

Pelleas och Melisande
Alban Berg

Wozzeck

22.3.2019 – 27.4.2019

Årets häftigaste operaupplevelse

Wozzeck handlar om en hunsad soldat, om hans mentala sammanbrott som leder till en förtvivlad handling .Wozzeck hör till 1900-talets stora mästerverk. Här hörs stämningar från första världskriget och den nya tiden. Den starka musiken leds av Hannu Lintu.

Wozzeck

Nyheter

kunder

Tradeka stödjer streaming av Operans tedans

Tradeka och Nationaloperan har etablerat samarbete. Tradeka stödjer streaming av Operans tedanser under spelåret 2018–2019.
Donera

Nationaloperan och -baletten inleder offentlig medelanskaffning

Finlands nationalopera och -balett har inlett sin första offentliga kampanj för medelanskaffning under devisen Stöd framtidens förmågor. Synligast i augusti är Esa-Pekka Salonens nya fond som grundats med stöd av en donation som Salonen gjort.
Don Quijote

Nationaloperan och -baletten inleder samarbete med Evli Bank

Evli Bank, som specialiserat sig på placeringar, inledde i början av 2018 ett samarbete med Nationaloperan och -baletten. I centrum för samarbetet står starka upplevelser för Evlis kunder, personal och andra intressentgrupper. Samtidigt stöder Evli finländsk kultur, kreativitet och kompetens. Avtalsparterna förenas av kvalitet, inhemskhet och ett starkt internationellt samarbete.
Ytterligare nyheter

Donera

Donera
BLI KONSTMECENAT

Stöd framtidens förmågor

Opera & Balett i siffror

0
Månadsavlönade annställda
0
Nationaliteter
0
Föreställningar
0
Ort
0
Besökare
0
Barnbesökare

*siffror från året 2017