Skip to content

Suomen kansallisooppera ja -baletti on Vuoden Teatteri 2021

Tunnustuspalkinto myönnettiin poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun teattereiden ovet ovat pysyneet pääosin säpissä jo yli vuoden. Palkinnon vastaanottivat Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi, tuotantojohtaja Timo Tuovila sekä turvallisuuspäällikkö Samuli Nuutinen.

Suomen Teatterit ry on nostanut vuodesta 1996 lähtien Vuoden Teatteriksi suomalaisen esittävän taiteen toimijan, joka on erityisen ansioitunut tuottamalla elämyksiä yleisölleen, toimimalla viihtyisänä työyhteisönä henkilökunnalleen, edistämällä paikkakuntansa kulttuurielämää tai toteuttamalla muuta erityisen merkittävää tehtävää toimintaympäristössään.

Vuoden Teatteri 2021 -palkinto myönnettiin Suomen kansallisoopperalle ja -baletille, jonka rooli koko esittävän taiteen yhteisessä korona-ajan turvallisuustyössä on ollut poikkeuksellisen merkittävä. Esittävän taiteen alalla kesäkuussa 2020 yhteisesti laadittujen pandemiaturvallisuusohjeistusten pohjalta esitystoimintaa pystytään toteuttamaan turvallisesti, kunhan se vaan toimijoille sallitaan.

Koska esitystoiminta on ollut merkittävästi tauolla vuosina 2020–2021, haluttiin palkinnolla noteerata sitä työtä, jota koko alalla on tehty yhdessä turvallisten esityskokemusten mahdollistamiseksi myös poikkeusaikana. Palkinnon luovuttivat Suomen Teatterit ry:n toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi sekä järjestön hallituksen varapuheenjohtaja, Svenska Teaternin johtaja Joachim Thibblin.

Palkinto otettiin vastaan Kansallisoopperalla iloisissa tunnelmissa. “Olemme erittäin kiitollisia tästä kunnianosoituksesta. Talossamme on tehty väsymätöntä ja proaktiivista työtä turvallisuuden eteen, ja on hienoa, miten koko esittävän taiteen kenttä on kollektiivisesti toiminut kriisin keskellä. Tiivistynyt yhteistyö tulee varmasti jatkumaan myös tulevaisuudessa”, Gita Kadambi kiittää.

Palkinnonsaajan valitsi tänä vuonna poikkeuksellisesti Suomen Teatterit ry:n hallitus.