Skip to content

Balettitanssijan päivä

Kesto
45 min
Milloin
8.5.2024
Missä
Alminsali
Genre
Lapsille
Hinnat
15 €
Kieli
Suomi

Baletin kulissien takana

Kansallisbaletin nuorisoryhmä johdattaa 7–12-vuotiaat koululaiset baletin kulissien taakse. Miten alkaa balettitanssijan päivä ja miten tanssijat treenaavat? Mitä ammattitanssijana olo tanssijalta vaatii ja kuinka voimakas tanssijan pitää olla? Montako tuntia tanssijat harjoittelevat päivisin? Miten liikekielellä kerrotaan rakkaudesta? Miksi tanssiminen on verrattavissa voimannostoon?

Esityksessä nähdään, miten harjoitukset vievät tanssijaa kohti päivän finaalia eli itse esitystä. Tähtitanssija Tiina Myllymäen juontamassa esityksessä päästään kurkistamaan balettitreeneihin ja tutustumaan tanssijan työhön.

galleria

ilmoittautuminen

Balettitanssijan päivä on suunnattu erityisesti ala- ja yläkoululaisille, mutta se sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mistä balettitanssijan päivä koostuu ja minkälaista tanssijan työ on ammattina.

Esitystä esitetään pääasiallisesti kouluille Alminsalissa sekä vaihtelevasti Oopperatalon ulkopuolella erikseen sovituissa kohteissa ja aikoina. Balettitanssijan päivä on kouluille ilmainen.

esitykset ja liput

Tutustu myös näihin