Skip to content

Olli Kortekangas

Isfåglarna

Kesto
1 T 50 min, sis. 1 väliajan (30 min)
Milloin
22.11.2024 – 23.11.2024
Missä
Alminsali
Genre
Ooppera
Hinnat
40 €
Kieli
Ruotsi. Tekstitys suomeksi
Hyvä tietää
Tämä on vierailuesitys, jota koskevat poikkeavat myyntiehdot.

UUTTA SUOMALAISTA OOPPERAA ALMINSALISSA

Isfåglarna, jäälinnut, on Olli Kortekankaan tuorein ooppera, joka kantaesitetään Kokkolassa syksyllä 2024. Oopperan libretto, jonka on kirjoittanut kirjailija Johan Bargum, perustuu Ovidiuksen Metamorfoosien kertomukseen Alkyonesta ja kuningas Keyxistä, heidän rakkaudestaan, onnestaan ja koettelemuksistaan – komiikkaa unohtamatta.  Tarinassa sekoittuvat ihmiset ja jumaltarut, arkielämä ja satu. 

Ville Saukkosen visuaalisesti näyttävänä ohjauksena uutuusoopperan tuo Alminsaliin Keski-Pohjanmaan Kamarioopperayhdistys marraskuussa 2024. Teos kertoo kiehtovan ja unenomaisen tarinan toivosta, pelosta, menetyksestä ja katumuksesta. Se on kuin elävä taidenäyttely. Musiikin johtaa Henriikka Teerikangas ja lavalla ja orkesterissa kuullaan pitkälti keskipohjalaista toisen polven huippuosaamista.

Huomioithan, että kyseessä on vierailuesitys, johon pätevät vierailuja koskevat myyntiehdot. Tutustu myynti- ja toimitusehtoihimme.

Juoni

Alkyone on rannalla ystävineen ja varoittaa heitä merestä. Hän kohtaa kuningas Keyxin, joka salaa henkilöllisyytensä. Nuoret rakastuvat. Myös Zeus on iskenyt silmänsä Alkyoneen. Hän ja muut jumalat ovat tylsistyneitä, kateellisia ihmisten onnesta. Alkyone on jättää Keyxin kuullessaan, että tämä on kuningas, mutta leppyy, ja nuoripari menee naimisiin.

Keyx saa kuulla veljensä kuolleen sodassa ja purjehtii kostoretkelle Alkyonen varoituksista huolimatta. Nousee myrsky, jossa Keyx hukkuu. Hera lähettää Morfeuksen kertomaan Alkyonelle Keyxin kohtalosta. Alkyone päättää seurata miestään ja hukuttautuu. Zeus katuu ja muuttaa molemmat jäälinnuiksi. Zeus määrää, että meren on oltava tyyni kuukauden ajan joka vuosi, jotta linnut saavat pesiä.

Esitykset ja liput

oikotie onnistuneeseen iltaan

Tilaa tarjoilut

Voit nauttia tarjoiluista ennen esitystä tai väliajalla. Tutustu monipuoliseen menuun ja tilaa tarjoilut ennakkoon.

Saapuminen

Oopperatalo sijaitsee Töölönlahden rannalla osoitteessa Helsinginkatu 58. Lue, kuinka pääset kätevimmin perille.

Esteettömyys

Pyörätuolipaikat ostat soittamalla asiakaspalveluumme. Lue lisää esteettömyydestä Oopperatalossa.