Skip to content

Operahuset är stängt på grund av renoveringen 1.5–31.8.2023

vi är stängda hela sommaren

Operahuset fyller 30 år. Jubileet firas med en grundlig renovering av huset. På grund av renoveringen är huset stängt 1.5–31.8. Styrsystemet för huvudscenens scenmekanik förnyas, i aulan och foajéerna renoveras hustekniken och målningsarbeten utförs.

Kundtjänsten i Operahuset är stängd under renoveringen, men ingen fara! Du når oss som vanligt per telefon, chatt och dygnet runt i webbutiken staging.oopperabaletti.fi. Du kan därtill köpa biljetter utan reserveringsavgift vid servicetjänsten i Stockmanns varuhus. Operahusets kundtjänstdisken öppnas 4.9 kl. 12.

Kontrollera öppetiderna i respektive stad på varuhusets egen webbplats. Vänligen observera att på Stockmanns servicetjänst debiteras en betjäningsavgift på 1,5 e/biljett, för säsongskort 1,5 e/säsongskort och för presentkort 1,5 e/presentkort.

KUNDTJÄNSTENS KONTAKTUPPGIFTER OCH ÖPPETTIDER

Kundtjänsten och Operashopen

må 12–16
ti–fr 16–19
lö–sö och helgdagar öppnar kundtjänsten 2 h före föreställningen. Kundtjänsten stänger när föreställningen startar.

Operahuset
Helsingegatan 58, 00260 Helsingfors

I kundtjänsten kan du köpa både biljetter och servering.
Ingång från Operagränden på Tölövikens sida.

På föreställningsdagar är Operashopen öppen till slutet av 1:a pausen. Om det inte blir någon paus stänger shopen när föreställningen startar.

Telefontjänst (biljetter och serveringsbeställning)

(09) 4030 2211 (lna/msa)
må–fr 10–17

Vänligen observera att biljett- och serveringsbeställningar per telefon måste betalas i samband med samtalet. Samtalet spelas inte in.

Grupper, säsongskort och platser med tillgänglighet

(09) 4030 2210 (lna/msa)
må–fr 10–17
liput[at]opera.fi

Serveringsbeställningar

(09) 4030 2213 (lna/msa)
må–fr 10–17

Serveringsbeställning till föreställningar må–fr kan göras per telefon senast kl. 11.30 samma dag. Telefonbeställningar till lördagsföreställningar ska göras senast på fredag kl. 16.

Vänligen observera att serveringsbeställningar per telefon måste betalas i samband med samtalet. Samtalet spelas inte in.

Serveringsbeställning för grupper

Servering för grupper på max. 20 personer kan köpas i Operahusets kundtjänst och telefontjänsten samt i vår webbutik.

Gruppbeställningar för fler än 20 personer:

ravintola.oopperabaletti[at]restel.fi
(09) 4030 2235 (lna/msa)
må–fr 10–17

Webbutikens kundstöd (ej biljettbokningar)

(09) 4030 2212 (lna/msa)
må–fr kl 10–17

Beakta gatuarbetena på Mannerheimvägen

Gatuarbetena på Mannerheimvägen mellan Kiasma och Operan orsakar förändringar i trafikförbindelserna. Spårvagnslinjerna 4 och 10 samt vissa av Mannerheimvägens busslinjer går via Arkadiagatan och Runebergsgatan, och restiden för alla linjer blir några minuter längre. Kontrollera din rutt i HRT:s reseplanerare.

På Mannerheimvägen är bara en körfil i bruk i båda riktningarna, så var beredd på eventuella trafikstockningar och en längre körtid om du kommer i egen bil. Från 4 september går det att köra till parkeringen på Tallbackafältet endast via infarten från Tallbackavägen.

Observera också att övergångsstället vid Mannerheimvägen framför Operahuset mot Runebergsgatan (restaurang Carelias hörn) är stängd.

Läs mer på webbplatsen Manskun katutyöt (på finska).