Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Aliisa Neige Barrière

Vieraileva kapellimestari

Aliisa Neige Barrière aloitti kapellimestariopintonsa Sakari Oramon johdolla Sibelius-Akatemiassa 2019. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut lisäksi myös Jorma Panulan, Atso Almilan ja Luke Dollmanin johdolla. Barrière on toiminut kapellimestariassistenttina Esa-Pekka Saloselle, Susanna Mälkille, Sakari Oramolle, Pekka Kuusistolle, Dalia Stasevskalle ja Ernest Martínez-Izquierdolle. Barrière toimi tanskalaisen Århus Sinfoniettan nuorena residenssikapellimestarina vuosina 2021–2023.

Suomessa Barrière on johtanut debyyttinsä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa vuonna 2020, jonka jälkeen hän on vieraillut Tampere Filharmoniassa, Sinfonia Lahdessa, Jyväskylä Sinfoniassa, Avanti!:ssa, Vaasan kaupunginorkesterissa, Oulu Sinfoniassa, Kymi Sinfoniettassa, Pori Sinfoniettassa ja Mikkelin Kaupunginorkesterissa ja ulkomailla Iceland Symphony Orchestran, BIT20 Ensemblen ja Danish Chamber Orchestran kanssa.

Kaudella 2023–2024 Barrière debytoi Esa-Pekka Salosen vieraana Orchestre de Paris’n ja Ensemble Intercontemporainin edessä sekä Ojain festivaalilla Kaliforniassa johtaen Mahler-kamariorkesteria. Vuonna 2024 hän toimii myös Turun musiikkijuhlien residenssitaiteilijana Orkesterinjohdon ohella

Barrière on aktiivinen viulisti ja kamarimuusikko. Hän on perustajajäsen monissa yhtyeissä ja ryhmissä kuten tanskalaisessa Hindsgavl Nordic Chamber Orchestrassa ja norjalaisissa nykymusiikkiyhtyeissä Ensemble Temporum ja Ensemble +47. Vuonna 2023 Barrière sai Mikkelin Musiikkijuhlien Vuoden Nuori Taitelija -palkinnon.

https://www.raitala.com/artistit/aliisaneigebarriere

Kuva Heri Sorjonen

Tulevat esitykset