Skip to content

Vieraileva muusikko

Anna-Karin Korhonen

Sähkökantele

Esittely

Kanteleensoittaja Anna-Karin Korhonen on monipuolinen muusikko, säveltäjä, sovittaja ja pedagogi. Hän on ollut jo toistakymmentä vuotta eturivissä uudistamassa konserttikanteleen soittotekniikoita, laajentamassa soittimen repertuaaria ja tekemässä kanteleen kanssa uusia musiikillisia aluevaltauksia mm. jazzin, popin ja iskelmän puolelle.

Korhonen soittaa mm. EVA-triossa, jossa musisoivat Korhosen lisäksi sellisti, huilisti Vesa Norilo ja laulaja Essi Wuorela. EVA-trio on julkaissut kaksi albumia ja yhtye oli vuonna 2014 Etno-Emma-ehdokkaana.

Korhonen on esiintynyt Suomen lisäksi mm. Saksassa, Ranskassa, USA:ssa ja Kanadassa niin solistina kuin yhtyemuusikkona. Anna-Karin Korhosen sydäntä lähellä ovat erityisesti monitaiteiset produktiot, joista hänellä on kansainvälistä kokemusta niin säveltäjän, muusikon kuin ohjaajan roolissa.

Anna-Karin Korhonen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolta sekä kansanmusiikin aineryhmästä. Muusikon töiden ohella Korhonen työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, jossa hän ohjaa kanteleensoittajien maisterikonsertteja ja opettaa kanteleensoittajille vapaata säestystä, improvisointia ja säveltämistä sekä yhteissoittoa.