Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Benjamin Pope

Vieraileva kapellimestari

Esittely

Benjamin Pope on työskennellyt laaja-alaisesti musiikin eri alueilla. Hän on johtanut lukuisia merkittäviä orkestereita kuten mm. Royal Philharmonic Orchestra, Lahti Sinfonia, Hallén orkesteri, BBC Concert Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Royal Opera House Covent Gardenin orkesteri sekä Brysselin, Tokion, Seoulin ja Kööpenhaminan filharmonikot.
Benjamin Pope työskentelee tällä hetkellä Royal Ballet of Flandersin musiikillisena johtajana ja on lisäksi vieraillut lukuisten balettiryhmien kapellimestarina, joista mainittakoon Lontoon Royal Ballet, New York City Ballet, Tanskan Kuninkaallinen baletti, Tukholman Kuninkaallinen baletti, Norjan Kansallisbaletti, Hollannin Kansallisbaletti, Tokion baletti, Scottish Ballet ja Berliinin valtionoopperan baletti. Benjamin Pope on työskennellyt pitkään yhteistyössä englantilaisen koreografi Matthew Bournen kanssa ja hän on mm. johtanut tämän palkitun näkemyksen Joutsenlammesta sekä teokset Pähkinänsärkijä ja Highland Fling.
Benjamin Pope on lisäksi johtanut merkittäviä kuoro- ja orkesteriteoksia kuten Verdin, Mozartin ja Faurén Requiemit.
Kapellimestarityönsä ohella Benjamin Pope on säveltänyt näyttämö- ja konserttimusiikin lisäksi musiikkia elokuviin, lyhytelokuviin, lukuisiin BBC:n merkittäviin sarjoihin ja radio-ohjelmiin. Lisäksi hän on työskennellyt monien merkittävien rock- ja popartistien kanssa.
Pope on aiemmin johtanut Kansallisbaletissa Romeon ja Julian esityksiä 2011-2012 sekä Bajadeerin 2020.

Tulevat esitykset