Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Erkki Lasonpalo

Vieraileva kapellimestari

Esittely

Erkki Lasonpalo on opiskellut kapellimestariksi Jorma Panulan sekä Leif Segerstamin johdolla Sibelius-Akatemiassa. Hän on johtanut Suomessa vuodesta 2012 useimpia merkittäviä orkestereita kuten Tampere Filharmoniaa ja Turun filharmonista orkesteria, Sinfonia Lahtea, Oulu Sinfoniaa sekä Kuopion, Helsingin, Lappeenrannan, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereita ja Tapiola Sinfoniettaa sekä Lapin kamariorkesteria. Hän on työskennellyt myös oopperaproduktioissa Suomen kansallisoopperan ja -baletin lisäksi Oulun oopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Kokkolan oopperassa. Suomen ulkopuolella Lasonpalo on vieraillut tai vierailee kapellimestarina mm. Islannin ja Göteborginsinfoniaorkestereissa, Alicanten ADDA Sinfónicassa, Lontoon, Málagan ja Bógotan filharmonisissa orkestereissa, Aragónin orkesterissa ja Ankaran filharmonisessa orkesterissa.

Lasonpalo on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisina johtajina vuodesta 2020 ja Mikkelin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuodesta 2023. Hän on toiminut lisäksi taiteellisena johtajana Helsinki Sinfonietassa 2014–2020, Kemin kaupunginorkesterissa 2016–2020 ja Heinäveden musiikkipäivillä 2014–2023 sekä taiteellisena partnerina Mikkelin kaupunginorkesterissa vuodesta 2017–2020.

Suomen kansallisbaletissa Lasonpalo on johtanut aiemmin Pienen merenneidon, Peppi Pitkätossun sekä Pähkinänsärkijän ja Hiirikuninkaan esityksiä.

https://erkkilasonpalo.com/

Tulevat esitykset