Skip to content

Ylikapellimestari

Hannu Lintu

Esittely

Hannu Lintu aloittaa Orquestra Gulbenkianin ylikapellimestarina syksyllä 2023 ja jatkaa ylikapellimestarina Kansallisoopperassa ja -baletissa, jossa johtaa Ring-tetralogian päätösteoksen Jumalten tuhon sekä Poulencin Karmeliittasisaret, Mozartin Don Giovannin ja Verdin musiikkiin pohjaavan balettiteoksen Messa da Requiem.

Kauden 2023–24 konsertteihin kuuluvat debyyttivierailut Berliinin filharmonikoiden, NHK- ja SWR-sinfoniaorkestereiden johdossa. Lisäksi Lintu palaa tulevalla kaudella johtamaan Bostonin ja Chicagon sinfoniaorkestereja, Orchestre de la Suisse Romande -orkesteria, Minnesotan orkesteria ja RAI:n kansallista sinfoniaorkesteria sekä vierailee kansainvälisellä George Enescu -festivaalilla.

Linnun lukuisat levytykset Ondine-, BIS-, Naxos-, Avie- ja Hyperion-levymerkeille ovat saaneet useita tunnustuksia, kuten kaksi klassisen musiikin ICMA-palkintoa ja kaksi Grammy-ehdokkuutta. Lintu on opiskellut pianon- ja sellonsoittoa Sibelius-Akatemiassa, jossa hän opiskeli myöhemmin myös orkesterinjohtoa opettajanaan Jorma Panula. Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla Sienan kesäakatemiassa Myung Whun Chungin johdolla. Hannu Lintu voitti Pohjoismaisen kapellimestarikilpailun Bergenissä vuonna 1994.

Lisää tietoa on Hannu Linnun kotisivuilla.