Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Jonas Rannila

Vieraileva kapellimestari

Esittely

Kapellimestari-kuoronjohtaja Jonas Rannila on tämän hetken kysytyimpiä oopperakapellimestareita Suomessa. Rannila toimii Opera BOXin musiikillisena johtajana ja Helsingin filharmonisen kuoron sekä mieskuoro Manifestumin taiteellisena johtajana. Hänen repertuaarinsa musiikkiteatterin ja kuoro-orkesteriteosten kapellimestarina on maamme laajimpia.

Kaudella 2022-23 Jonas Rannila debytoi Suomen kansallisoopperassa, kun hän johtaa Taikahuilun esitykset. Syksyllä 2022 Rannila vierailee myös Tampere filharmonian, Kuopion ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien sekä Pori- ja Kymi sinfoniettan kapellimestarina. Rannilan johtamia näyttämöteoksia Taikahuilun lisäksi kaudella 2022-23 ovat mm. Glassin Akhnaten, Weillin Seitsemän kuolemansyntiä ja Mahagonny Songspiel, Bernsteinin Candide, Puccinin Turandot ja Šostakovitšin Moskva, Tšerjomuški -operetti. Kauden ohjelmistoon kuuluvat myös Verdin Requiem, Orffin Carmina burana, Mozartin c-molli messu sekä Bachin Matteuspassio.

Rannila on johtanut oopperoita mm. Turun filharmonian ja Åbo Svenska Teaternin tuotannoissa, Opera BOXin tuotannoissa, Vaasan oopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Helsingin juhlaviikoilla, Tampereella, Oulussa, Ahvenanmaalla ja Savonlinnassa. Lisäksi Rannila on työskennellyt säännöllisesti mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Tampereen oopperassa. Viime vuosina Rannila on johtanut mm. Tampereen, Turun, Kuopion ja Mikkelin kaupunginorkestereita, Tapiola-, Pori- ja Helsinki Sinfoniettaa, Vantaan viihdeorkesteria sekä barokkiorkesteri Storiaa. Rannila on lyhyessä ajassa johtanut yli 30 kymmentä oopperaa. Pelkästään Vaasan kaupunginorkesterin kanssa Rannila on johtanut lähes 40 oopperaesitystä.

Jonas Rannila valmistui joulukuussa 2017 musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta, pääaineenaan kuoronjohto. Hän on opiskellut orkesterin- ja kuoronjohtoa myös Leipzigissa sekä tutkinut oopperateoksia Rooman Villa Lantessa. Rannilan kapellimestariopettajina ovat toimineet mm. professorit Roland Börger, Leif Segerstam, Florian Ludwig ja Barbara Rucha. Kuoronjohtoa Rannila on opiskellut muun muassa Matti Hyökin ja Nils Schweckendiekin johdolla.

Kuva: Jaakko Paarvala

Tulevat esitykset