Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Kurt Kopecky

Vieraileva kapellimestari

Esittely

Itävaltalaissyntyinen Kurt Kopecky on Suomen kansallisoopperan pääkorrepetiittori. Hän suoritti orkesterinjohdon diplomin Wienissä 2000 ja aloitti samana vuonna kapellimestarina ja harjoituspianistina Biel-Solothurnin teatterissa Sveitsissä. Vuosina 2003-2009 Kopecky toimi Islannin oopperan musiikillisena johtajana.

Kopecky on johtanut sinfonia- ja kamariorkestereita mm. Islannissa, Portugalissa, Itävallassa, Unkarissa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja Sveitsissä. Suomessa hän on johtanut mm. Tapiola Sinfoniettaa, Suomalaista barokkiorkesteria sekä Turun, Oulun ja Kuopion kaupunginorkestereita. Ilmajoen musiikkijuhlilla hän on kantaesittänyt Uljas Pulkkiksen Kekkonen-oopperan.

Suomen kansallisoopperassa Kurt Kopecky debytoi vuonna 2006, ja syksyllä 2009 hänet kiinnitettiin korrepetiittoriksi. Hän on johtanut mm. Taikahuilun, Carmenin, Iloisen lesken, Die tote Stadtin, Pelléas ja Mélisanden, La Traviatan, Rigoletton, Oopperan kummituksen, Lepakon ja Syyssonaatin esityksiä. Oopperaesitysten lisäksi Kopecky on johtanut Kadonnut sinfonia -balettiensi-illan, Suuria mestareita sekä Peppi Pitkätossu -baletin esityksiä.