Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Mikhail Agrest

Vieraileva kapellimestari

Esittely

Pietarilaissyntyinen kapellimestari Mikhail Agrest on opiskellut Indiana University School of Musicissa Josef Gingoldin johdolla sekä Pietarissa Ilja Musinin ja Jariss Jansonsin johdolla. Vuodesta 2001 Agrest on työskennellyt Pietarin Mariinski-teatterissa, jonka kanssa hän on kiertänyt Eurooppaa, Kaukoitää, Japania ja Yhdysvaltoja. Oopperaa Agrest on johtanut myös mm. Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa, Opera Australiassa, Englannin kansallisoopperassa, Semperoper Dresdenissä, Oviedon ja Göteborgin oopperoissa sekä Glimmerglass Operassa. Agrest on johtanut myös Lontoon Royal Ballet’ssa Kevätuhrin ja Romeo ja Julia -baletin esityksiä.

Mikhail Agrest on johtanut useita sinfoniaorkestereita, kuten Ranskan radion filharmonikoita, Orchestre de la Suisse Romandea, BBC:n sinfoniaorkesteria, London Philharmonic Orchestraa, Seattle Symphonya, Birminghamin ja Helsingin kaupunginorkestereita, Liverpoolin, Dresdenin, Flanderin, Alankomaiden, Tukholman, Bremenin ja Kööpenhaminan filharmonikoita, Indianapolisin, Houstonin, Bournemouthin, Vancouverin ja Malmön sinfoniaorkestereita, Unkarin ja Venäjän kansallisia filharmonikoita, St. Gallenin orkesteria sekä Berliinin Komische Operin, Lyonin oopperan, Scottish Operan ja Napolin Teatro di San Carlon orkestereita.

Suomen kansallisoopperassa Agrest on johtanut mm. La Bohèmen ja Jevgeni Oneginin, Kansallisbaletissa Pähkinänsärkijän ja Hiirikuninkaan, Pienen merenneidon ja Anna Kareninan esityksiä.

Tulevat esitykset