Skip to content

Alttoviulu

Riitta-Liisa Ristiluoma

Sooloalttoviulisti

Esittely

Riitta-Liisa Ristiluoma aloitti opintonsa viululla, mutta vaihtoi instrumentikseen alttoviulun 9-vuotiaana. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen johdolla sekä Kölnissä Rainer Moogin luokalla. Lisäksi hän on opiskellut barokkialttoviulua Kreeta-Maria Kentalan johdolla.

Ristiluoman orkesteriura alkoi Vihdin Viuluviikareissa ja jatkui teini-ikäisenä Lohjan kaupunginorkesterin avustajana. Suomen kansallisoopperan orkesterissa Ristiluoma on soittanut vuodesta 2016. Hän päätyi Oopperaorkesteriin alun perin sooloaltistin sijaiseksi, mutta vaikuttui heti kauden alussa olleesta Elektra-produktiosta niin, että osallistui samana syksynä koesoittoon ja sai sooloaltistin paikan. Ennen uraansa Kansallisoopperassa hän soitti Tapiola Sinfoniettassa vuosina 2004–2006 ja Radion sinfoniaorkesterissa 2007–2016. Oopperaorkesterin ohella Ristiluoma soittaa Helsingin Barokkiorkesterissa, Virtuosi di Kuhmossa, Zagroksessa ja Avanti!:ssa.

”Maanantaisin hakkaan kakkosviulun varaäänenjohtajaa työpaikalla – Oopperalla järjestetään nimittäin kuntonyrkkeilyä maanantaisin. Ei-niin-salainen haaveeni on opiskella floristiksi ja päästä ihailemaani töölöläiskukkakauppaan töihin. Lempipuuhaani on retkeilykaupoissa haahuilu, vaikka en edes juurikaan retkeile. Nimenomaan mainittakoon Kölnin nelikerroksinen Globetrotter. Saatan kuluttaa siellä aikaa helposti parikin tuntia katselemassa.”