Skip to content

Vieraileva kapellimestari

Rumon Gamba

Vieraileva kapellimestari

Brittiläinen Rumon Gamba on toiminut Oulu Sinfonian ylikapellimestarina vuodesta 2022. Aiemmin hän on toiminut NorrlandsOperanin pääkapellimestarina 2008–2015, Aalborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina 2011–2015 sekä Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja musiikillisena johtajana 2002–2010. Hän johtaa säännöllisesti BBC:n orkestereita, ja on esiintynyt useita kertoja BBC Proms -festivaalilla.

Gamba on johtanut useita merkittäviä kantaesityksiä mm. English National Operassa, BBC Symphony Orchestrassa, Queenslandin sinfoniaorkesterissa, NorrlandsOperassa ja Kapkaupungin oopperassa. Hän on esiintynyt myös mm. Enescu-festivaalilla ja BBC Proms -festivaalilla 2017. Suomessa hän on myös tehnyt yhteistyötä mm. Lotta Wennäkosken ja Kymi Sinfoniettan kanssa.

Gamba on vieraillut viime aikoina lukuisissa muissa orkestereissa ja oopperataloissa, mm. Orquesta Sinfonica de Galicia, Makedonian, Rotterdamin ja Brysselin filharmonikot, Romanian radio-orkesteri ja RTE National Symphony, ja tehnyt useita konsertteja ja levytyksiä BBC Philharmonic Orchestran kanssa. Viimeaikaisia levytyksiä hän on tehnyt myös Islannin sinfoniaorkesterin ja BBC National Orchestra of Walesin kanssa.

Gamba opiskeli Colin Mettersin johdolla Royal Academy of Musicissa, ja oli ensimmäinen kapellimestariopiskelija jolle myönnettiin DipRAM -todistus. Hän voitti Lloyds Bankin BBC Young Musicians Conductors Workshopin helmikuussa 1998, ja hän toimi BBC Philharmonicin apulaiskapellimestana 1998–2002. Royal Academy of Music nimitti hänet apulaisprofessoriksi 2002. Vuonna 2017 hänestä tuli Royal Academy of Musicin tutkijatohtori.

Tulevat esitykset