Skip to content

2. viulu

Tuuli Talvitie

Äänenjohtaja

esittely

Tuuli Talvitie aloitti viulunsoiton 3-vuotiaana Keski-Suomen konservatoriossa ja opiskeli 8-vuotiaasta Sibelius-Akatemiassa, ensin nuorisokoulutuksessa ja myöhemmin korkeakoulun puolella Tuomas Haapasen ja Réka Szilvayn oppilaana valmistuen vuonna 2012. Hän on täydentänyt opintojaan Berliinin taideyliopistossa Ilan Gronichin luokalla.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Talvitie on soittanut vuodesta 2007. Hän vierailee lisäksi pääkaupunkiseudun sinfoniaorkestereissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Avanti!:ssa sekä on jäsenenä Cuarteto NuevAmente -yhtyeessä, joka soittaa eteläamerikkalaista musiikkia. Talvitie saavutti 2. palkinnon Kuopion viulukilpailussa vuonna 2010.

”Oopperaurani kohokohtia on ehdottomasti ollut Wagnerin suuroopperat, kuten esimerkiksi Valkyyria ja Jumalten tuho. Teokset ovat todella pitkiä ja vaativia ja niihin suhtautuu kunnioituksella. Näytökseen lähdetään samalla asenteella kuin maratoniin: täällä ollaan koko päivä, taistellaan loppuun asti ja nautitaan joka hetkestä. Sähkön aistii montussa ja yleisössä! Musiikki on niin upeaa ja teokset hienosti rakennettuja, että ne eivät itse asiassa edes tunnu pitkiltä. Joskus loppua kohden pääsee jopa transsinomaiseen tilaan, jossa ajantaju katoaa. Lopussa saattaa melkein harmittaa, että nytkö tämä jo loppuukin! Äitiys- ja hoitovapaiden aikana otin etäisyyttä viulunsoittoon ihan kunnolla ja jotenkin aika yllättäen innostuin puukäsitöistä! En ollut ikinä ennen käyttänyt edes poraa mutta muutamien projektien myötä minusta kuoriutui melkoinen kotinikkari. Nyt meiltä kotoa löytyykin jo jos jonkinmoista vehjettä. Pääsen ihanaan flow-tilaan saha kädessä ja on palkitsevaa, kun työn jäljen ja edistyksen näkee konkreettisesti!”