Gå till innehållet

Operans och Balettens nya spelår presenteras

En del av scenkonstens magi utgörs av dess förmåga att behandla mänsklighetens viktigaste teman på ett gripande sätt. Operans och Balettens spelår 2022–2023 bjuder på hela spektrumet av känslor. Här finns mörkare toner av misstro, krig och hantering av smärtsamma minnen, men även glädje och framför allt brinnande kärlek. Välkommen till Operan och Baletten!

Försäljningen av föreställningar våren 2023 börjar 4 oktober kl. 12. 

Säsongens nya verk 2022–2023

Ring

Den stora sagan fortsätter

Valkyrian och Siegfried

Kronan under spelåret 2022–2023 är en uppsättning av Richard Wagners storverk, tetralogin Nibelungens ring, som görs med inhemska krafter. Denna säsong uppförs två delar av Ringen: Valkyrian (premiär 26.8.22) och Siegfried (premieär 24.3.23.)

Läs mer

En kväll, tre dansverk

Tripla: World Wide Dance

Premiär 30.9.2022

Trippel tar dig på en resa världen runt. Under kvällen uppförs berörande, moderna dansverk av tre stigande koreografstjärnor.

Läs mer

Varje [familjefest] har sin hemlighet

Innocence

PREMIÄR 21.10.2022

Innocence är tonsatt av Kaija Saariaho till en text skriven av Sofi Oksanen. Det skakande verket rör sig på två tidsplan och handlar om tragiska upplevelser från det förflutna, om tidens gång och om frigörelse från det som skett.

Läs mer

Underbarare. Häftigare. Roligare.

CircOpera 2.0.

PREMIÄR 25.11.2022

Något helt nytt på operascenen! Nationaloperans nya CircOpera 2.0 tar publiken på ett äventyr av upplevelser i en helhet av opera och modern cirkus. 

Läs mer

Endast kärlek ger frihet

Turandot

Premiär 27.1.2023

Nationaloperans nya, visuellt bländande Turandot sammanfattar det universella budskapet i Puccinis stora klassiker: det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer – vi letar alla efter kärlek.

Läs mer

En resa till kärlekens och tapperhetens sanna väsen

Raymonda

Premiär 24.2.2023

Den världsberömda dansaren Tamara Rojo, konstnärlig chef för Engelska nationalbaletten, har gjort en ny tolkning av den klassiska baletten Raymonda. Florence Nightingale, som anses vara världens första sjuksköterska, och andra kvinnor verksamma i krigets stödtrupper har inspirerat verket.

Läs mer

Verk som återkommer till huvudscenen

Balett
Peppi Pitkätossu baletti

Pippi Långstrump

nötknäpparen och råttkungen

Nötknäpparen och Råttkungen

Opera
Lady Macbeth från Mtsensk

Lady Macbeth från Mtsensk

Säsongskort lönar sig

Säkra din plats: köp ett säsongskort

När du köper ett säsongskort får du biljetter till alla sju nya verk under spelåret 2022–2023. Du får också din egen fasta plats i salongen och elva betydande förmåner.

Säsongskort för spelåret 2022–23 är fullbokat.