Skip to content

T(r)anssi

T(r)anssi tuo näyttämölle kolme tämän päivän uraauurtavaa nykybaletti- ja nykytanssikoreografia: William Forsythen, Sharon Eyalin sekä kaksikon Paul Lightfoot ja Sol León. Kolmen teoksen ilta pitää katsojan otteessaan liikkeen, tunteiden ja henkisen energian kautta.

Baletin workshop

Kansallisbaletin tanssijat nähdään myös koreografeina, kun Baletin workshop valtaa pitkästä aikaa Alminsalin näyttämön! Workshop-illan keskiössä ovat Kansallisbaletin tanssijoiden itse suunnittelemat ja toteuttamat pienoisteokset, joiden vaihtelevat aiheet, visuaalisuus ja tanssityyli tuovat monipuolisen kirjon katsottavaa.

Blushing

Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden illassa nähdään näyttävä kavalkadi uutta ja vanhaa! Illan kohokohtana ensi-iltansa saa saksalaiskoreografi Marco Goecken Stuttgartin baletille luoma teos Blushing, joka on palkittu vuonna 2003 Prix Dom Pérignon -palkinnolla. Blushingin lisäksi illan ohjelmassa nähdään otteita baletista Bajadeeri sekä muuta nykytanssiohjelmistoa.

On aika

Lokakuussa on aika tanssin, kun Ballet Finland juhlistaa 15-vuotista taivaltaan Alminsalissa. Ilta koostuu kolmesta nykytanssiteoksesta, jotka ovat suomalaisten huippukoreografien käsialaa. Hanna Brotherukselta ja Johanna Nuutiselta nähdään kantaesitysteokset ja Kenneth Kvarnström toteuttaa uudistetun version rakastetusta Carmen?!-teoksestaan.

Bach-projekti

Vuoden 2023 tapaukseksi nostettu kiitetty nykytanssiteos Bach-projekti koetaan syksyllä 2024 Alminsalissa. Tuomo Railon Bach-projekti on koreografia kahdeksalle tanssijalle. Teoksessa kuullaan J.S. Bachin Goldberg-muunnelmat pianisti Risto Laurialan tulkitsemana.

Messa da Requiem

Giuseppe Verdin Messa da Requiem kuullaan ja nähdään oopperan ja baletin yhteisessä sensaatiomaisessa tuotannossa

Moving On

Kansallisbaletin nuorten tanssijoiden illassa nähdään näyttävä kavalkadi uutta ja vanhaa! Kantaesityksensä saavat Julian Nicosian, Craig Davidsonin uudet nykybalettiteokset ja haastavaa Bournonville-tanssitekniikan osaamistaan tanssijat pääsevät näyttämään katkelmassa baletista Kermessen i Brügge.

Stravinsky-ilta

Igor Stravinsky järisytti balettimaailmaa 1910-luvulla säveltämällä uudenlaista vahvaa balettimusiikkia, joka vakiinnutti hänen asemansa yhtenä vuosisadan arvostetuimmista säveltäjistä. Stravinsky-illassa alkuperäisteosten näkökulma käännetään uuteen asentoon, ja Stravinskyn vaikuttava musiikki yhdistyy tuoreisiin koreografioihin ja näyttäviin uusiin visualisointeihin.

Tripla: World Wide Dance

Triplan mukana pääset matkalle maailman ympäri. Illassa nähdään nykytanssiteokset kolmelta eri puolilla maailmaa toimivalta huippukoreografilta.

Hehku

Hehkussa Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet valtaavat Alminsalin näyttämön! Illan ohjelmistossa on Jorma Elon ja Kristian Leverin nykytanssiteokset sekä katkelmia klassisen baletin helmistä. Illan esiintyjinä nähdään Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijat, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.