Siirry sisältöön

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tervetuloa Oopperaan ja Balettiin! Katsomossa on käytössä puolet istumapaikoista 30.9. saakka. Yleisötapahtumia koskevista rajoituksista luovutaan 1.10. alkaen, jolloin palaamme täyteen katsomokapasiteettiin. Olemme avanneet lokakuun esityksiin lisää paikkoja myyntiin. Näet päivitetyn paikkakartan kunkin esityksen kohdalta verkkokaupastamme.

Edellytämme kasvomaskin käyttöä Oopperatalossa aikuisilta asiakkailtamme, joiden terveydentila sallii suojaimen käytön. Otathan oman kasvomaskin mukaan saapuessasi taloon ja käytät sitä myös koko esityksen ajan. Saat tarvittaessa kasvomaskin henkilökunnaltamme.

Tältä sivulta löydät tärkeät ja ajantasaiset käytännöt Oopperatalossa toimimiseen. Henkilökuntamme on myös koulutettu viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Ohjeet ja rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Kiitos, kun omaksut uudet käytännöt kanssamme. Näin Oopperan ja Baletin esityksistä voi nauttia turvallisesti tulevaisuudessakin.

3 tärkeintä turvaohjetta

Älä tule sairaana esitykseen

Voit perua liput ja tarjoilut jopa vielä 7 tuntia ennen esityksen alkua. Lue lisää lippujen peruuttamisesta ja tarkista poikkeukset myyntiehdoista. Peruttujen lippujen arvo palautuu asiakastilillesi ja voit käyttää saldon vielä kevään 2022 esityksiin tai tarjoiluihin.

Huolehdi hygieniasta

Käytä kasvomaskia. Käsien desinfiointiainetta on saatavilla kaikkien naulakoiden yhteydessä. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Jätä pieni rako

Pidä etäisyyttä kanssakatsojiin myös jonotustilanteissa. Seuraa opasteita ja vältä lähikontaktia. Saavuthan esitykseen ja katsomoon hyvissä ajoin. Noudata henkilökunnan ohjeita myös poistuessasi salista esityksen päätyttyä, niin vältät ruuhkat.

Muistilista esitykseen tulijalle

  • Suosittelemme tilaamaan tarjoilut etukäteen ruuhkien välttämiseksi. Tilaa tarjoilut verkkokaupassa viimeistään 24 tuntia ennen esitystä, puhelimitse ma–pe 10–18, la 12–18 tai asiakaspalvelupisteeltä ma–pe 14–19, la 12–18. Esityspäivänä voit tilata tarjoilut puhelimitse ma-pe oleviin esityksiin vielä samana päivänä klo 16 mennessä. Lauantaiesityksiin puhelintilaukset tulee tehdä perjantaina klo 16 mennessä.
  • Varmista että sinulla on oikea lippu. Voit tarkistaa paikkasi asiakastililtäsi tai Opera&Ballet-mobiilisovelluksesta.
  • Saavu ajoissa ja ota lippusi esiin jo ulko-ovella. Oopperatalon ovet aukeavat 1,5 tuntia ennen esityksen alkua.
  • Käytä kasvomaskia viranomaissuositusten mukaisesti koko Oopperatalossa asioimisen ajan.
  • Käsiohjelmia on myynnissä vain asiakaspalvelupisteissä Töölönlahden ja Mannerheimintien aulassa.
  • Suosi ostoksissa korttimaksua.
  • Mene katsomoon paikallesi hyvissä ajoin, niin vältät ruuhkat.
  • Kun esitys päättyy, seuraa henkilökunnan ohjeita salista poistumiseen.

Henkilökuntamme opastaa sinua aina tarvittaessa. Olemme myös tehostaneet siivousta. Kosketuspintoja puhdistetaan myös esityksen aikana.

Katso video: Turvallisuus ennen kaikkea