Skip to content

Balettenergi för pojkar

Längd
1 T 15 min
Var
Scen utanför Operan
Genre
För barn

En energisk gympalektion för elever i första klass

En workshop där dansare vid Nationalbalett håller en dansant gymnastiktimme. Lektionen börjar med en kort dansuppvisning och övergår sedan i arbete i mindre grupper under ledning av dansarna. I workshopen får vi pröva på akrobatik, piruetter och balansövningar samt göra styrketräning. Killarna får i workshopen bekanta sig med balett som sport och konstart. Målet är att inspirera 7-åriga killar till att dansa, att väcka nyfikenhet på balett och ge dem som vill en möjlighet att gå med i Balettläroanstaltens verksamhet. Balettenergi för pojkar är gratis för skolorna.

Anmälningen till workshopparna våren 2024 börjar 14.11 kl. 9.

bekanta dig med balettenergi för pojkar

Balettenergi också i er skola?

Workshoparna Balettenergi för pojkar arrangeras under vårterminerna på skolor i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Följande workshopar arrangeras på våren 2024.

Workshoparna är avsedda för alla pojkar i skolans första klass. I varje skola arrangeras 1-2 workshopar (à 75 min.) kl. 8-10.30, enligt en särskilt överenskommen tidtabell. En workshop har plats för 30 killar. Om det finns fler killar som vill delta, arrangeras två workshopar.

Avsikten är att alla skolans 7-åringar deltar. Workshoparna genomförs i skolan gymnastiksal och en lärare bör närvara under hela workshopen.

Anmälningen

Anmälningen till workshopparna våren 2024 börjar 14.11 kl. 9.

Kolla även