Skip to content

Miniooppera: Taikahuilu

Minioopperasovitus rakastetusta Taikahuilusta tarjoaa vauhtia ja vaarallisen huvittavia tilanteita. Kaksi muuntautumiskykyistä laulajaa esittävät kuutta roolia, ja kaksi taiturillista soittajaa tulkitsevat Mozartin kuolemattomia säveliä. Riemastuttava teos sopii kaikille yli 2-vuotiaille. Keväällä 2023 esityksiä järjestetään Oopperan ja Baletin areenakiertueen yhteydessä.

Balettienergiaa pojille

Balettienergiaa pojille on Kansallisbaletin energinen liikuntatunti ekaluokkalaisille. Työpajassa pojat pääsevät tutusttumaan balettiin urheilumuotona ja taidelajina.

Innocence

Innocence on ravisteleva, kahdessa aikatasossa liikkuva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä. Helsingissä vietetään häitä, mutta sulhasen perheellä on synkkä salaisuus. Kun kymmenen vuoden takaiset tapahtumat alkavat paljastua juhlaväelle, on aika kohdata totuus.

Valkyyria

Wagnerin Ring-saagan toinen osa Valkyyria on samaistuttava tarina sodasta, pelosta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Teoksen vaikuttava visuaalisuus, psykologinen tarkkuus ja vetävä juoni pitävät katsojat otteessaan.

Raymonda

Maailmankuulu tanssija, Englannin kansallisbaletin taiteellinen johtaja Tamara Rojo on toteuttanut klassikkobaletista Raymonda uuden tulkinnan, jossa tapahtumat on sijoitettu 1850-luvulle, Krimin sodan keskelle. Teokseen on haettu inspiraatiota maailman ensimmäisenä sairaanhoitajana pidetyn Florence Nightingalen ja muiden sota-ajan tukijoukoissa toimineiden naisten elämästä.

Par(r)asvaloissa esittää: Odotan meitä

Par(r)asvaloissa-musiikkiteatteriryhmä ideoi ja valmistaa ammattilaisten johdolla oman tyyliltään vapaan musiikkiteatteriesityksen. Huhtikuussa 2023 ensi-iltansa saava esitys pohjautuu kauden aikana päänäyttämöllä nähtyyn balettiin Romeo ja Julia ja sen tematiikkaan.

Oopperan ja Baletin areenakiertue 2023

Ooppera ja Baletti saapuu kaupunkiin! Toukokuussa 2023 Oopperatalon väki jalkautuu ennennäkemättömälle areenakiertueelle ympäri Suomen. Kaupunkien suurimmilla esiintymisareenoilla nähtävässä ohjelmassa on oopperan ja baletin parhaimpia paloja rakastetuimmista aarioista taiturillisimpiin kaksintansseihin, loistokkaita kuorokohtauksia unohtamatta.

Balettioppilaitos esittää: kevätjuhla 2023

Balettioppilaitoksen oppilaiden lukuvuoden uurastus huipentuu kevätjuhlassa toukokuussa upeissa puitteissa Tanssin talossa.

Tripla: World Wide Dance

Triplan mukana pääset matkalle maailman ympäri. Illassa nähdään nykytanssiteokset kolmelta eri puolilla maailmaa toimivalta huippukoreografilta.

Taikahuilu

Animaatiota ja eläviä laulajia yhdistävä huikean hauska toteutus on saanut ylistävät arviot kaikkialla. Berliinin Komische Operin tuotannossa Taikahuilu etenee mielikuvituksellisesti mykkäelokuvan kultakauden hengessä.