Skip to content

Balettenergi för pojkar

Balettenergi för pojkar är en energisk gympalektion för elever i första klass. Killarna får i workshopen bekanta sig med balett som sport och konstart.

Trippel: World Wide Dance

Trippel tar dig på en resa världen runt. Under kvällen presenteras moderna dansverk som berör av tre stjärnkoreografer.

Carmen

Den ödesmättade kärlekshistorien i världens populäraste opera med Bizets träffande toner har överförts till balettscenen. Liam Scarletts koreografi är placerad i en tobaksfabrik i 1930-talets Spanien, strax före inbördeskrigets utbrott – i en värld där var och en måste försvara sig själv för att överleva.

Innocence

Kaija Saariahos och Sofi Oksanens nya opera Innocence uruppfördes framgångsrikt på festivalen i Aix-en-Provence i Frankrike 3 juli 2021. Verket får sin premiär på Nationaloperan 21 oktober 2022.

CircOpera 2.0

Nationaloperans nya CircOpera 2.0 tar publiken på ett äventyr av upplevelser i en helhet av opera och modern cirkus. Läs mer!

Valkyrian

Ringens andra del, Valkyrian, är en igenkännlig berättelse om krig, rädsla, mod och kärlek. Det visuella uttrycket med hänvisningar till andra världskriget, den psykologiska träffsäkerheten och den fartfyllda handlingen håller publiken i sitt grepp precis som de bästa moderna dramaserierna.

I rampljuset presenterar: Jag väntar på oss

I rampljuset är en musikteatergrupp för amatörer i åldern 12–16-år som träffas på Operahuset torsdagar. Läs mer!

Operans och Balettens arenaturné 2023

Operan och Baletten kommer till stan! I maj ger sig artisterna från Operahuset ut på en enastående arenaturné till olika platser i Finland. På de största arenorna i olika städer uppförs ett program bestående av operans och balettens bästa bitar, från de mest älskade ariorna till skickligaste pas de deux-nummer, mäktiga körscener inte att förglömma. Det blir ett storslaget och underhållande spektakel med högt tempo, som passar utmärkt för nybörjare och hela familjen.

Musica Nova Helsinki: Denis & Katya

Denis & Katya skildrar den gripande, sanna historien om ett tonårigt par. Det imponerande verket uruppfördes på operan i Philadelphia hösten 2019 och har därefter haft många framgångsrika premiärer världen över.

Turandot

Nationaloperans nya, visuellt bländande Turandot sammanfattar det universella budskapet i Puccinis stora klassiker: det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer – vi letar alla efter kärlek. Läs mer!