Skip to content

Taiteiden yö

Taiteiden yönä tarjoamme jälleen monipuolista ohjelmaa oopperan- ja baletinnälkäisille Oopperatalon ympärillä. Huippusuosittu puvuston kirpputori tekee paluun, minkä lisäksi illan hämärryttyä amfiteatterin tunnelmallisessa ulkoilmakatsomossa on mahdollista katsoa kaksi esitystallennetta. Tapahtuman aikana luvassa on myös erikoistarjouksia. Kerromme Taiteiden yön tarkemman ohjelman tällä sivulla myöhemmin.

Street and ballet moves @oopperabaletti

Suomen kansallisooppera ja -baletti on mukana Kansainvälisen tanssin päivän juhlinnassa. Vuoden 2024 tanssin päivän teema on katutanssi.

Tapahtumassa yleisö voi tulla seuraamaan Kansallisbaletin harjoituksia, minkä lisäksi Oopperatalon ovet ovat auki eri tanssilajien harrastajille, erityisesti katutanssiryhmille sekä kaikille katutanssikulttuurista kiinnostuneille. Tanssiryhmät sekä muut kiinnostuneet pääsevät osallistumaan myös kahdelle huippuopettajan hiphop-tanssitunnille.

Avoimien ovien päivä

Oopperan ja Baletin avoimien ovien päivä tarjoaa monenlaista nähtävää, kuultavaa ja koettavaa sekä aikuisille että lapsille. Tapahtumat sopivat kaikenikäisille, erityisesti yli 4-vuotiaille. Oopperatalon ovet avautuvat klo 9.30 ja varsinainen ohjelma alkaa klo 10.

Taiteen teemapäivä

Taiteen teemapäivässä tutustutaan oopperan tai baletin toimintaan ja perehdytään illan esitykseen eri oppiaineille suunnattujen työpajojen kautta. Tavoitteena on, että opettajat ja ohjaajat löytävät uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia eheyttävään ja moniaineiseen opetukseen. Teemapäivä huipentuu illan esitykseen. Teema vaihtelee kausittain.

Kiertokäynnit

Kurkista kulissien taakse opastetulla kierroksella. Kaikille avoimet kierrokset järjestetään keskiviikkoisin klo 14.30 ja 17. Tarkista kiertokäyntien päivämäärät ja osta liput ennakkoon verkkokaupastamme.