Skip to content

Dalia Stasevska

Dalia Stasevska on noussut viime vuosina merkittävään kansainväliseen nosteeseen karismaattisena ja monipuolisena kapellimestarina. Stasevska on BBC:n sinfoniaorkesterin päävierailija, ja hänet on nimetty Sinfonia Lahden ylikapellimestariksi kaudesta 2021–22 alkaen. Hän teki BBC Proms -debyyttinsä vuonna 2019 ja johti festivaalin päätöskonsertin Last Night of the Proms vuonna 2020. Stasevskalle myönnettiin Royal Philharmonic Societyn kapellimestaripalkinto vuonna 2020.

Kauden 2020–21 kohokohtia ovat mm. debyytit Montrealin sinfoniaorkesterin, Ranskan kansallisorkesterin ja Soulin filharmonikkojen kanssa. Stasevska palaa johtamaan mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Radion Sinfoniaorkesteria ja Stavangerin sinfoniaorkesteria. Hänen viime aikojen muihin merkittäviin vierailuihin lukeutuvat lisäksi Oslon filharmonikot, Ruotsin radion sinfoniaorkesteri, NAC Orchester Ottawa ja Detroitin sinfoniaorkesteri.

Intohimoisena oopperakapellimestarina Stasevska palasi tammikuussa 2020 johtamaan Madama Butterflyn esityksiä Norjan kansallisoopperaan, jossa hän debytoi vuonna 2018 johtaessaan Lucia di Lammermoorin. Stasevska on johtanut myös mm. Don Giovannin Tukholman kuninkaallisessa oopperassa sekä Jevgeni Oneginin Opéra de Toulonissa. Kansallisoopperassa hän on johtanut Ovelan ketun esitykset.

Tulevat esitykset