Skip to content

Vieraileva muusikko

Iikka Kotaja

Iikka Kotaja on Helsingissä asuva säveltäjä, sovittaja ja pianisti. Hän on kouluttautunut sekä klassisen että rytmimusiikin puolelta ja muusikkona häntä on voinut kuulla esim. uutta tangoa soittavassa Tanguedia Quintetissä, Vesterinen yhtyeineen -orkesterissa, Frank Zappa Memorial Pancake Brakfast -yhtyeessä sekä Saigon-bilebändissä.

Kotaja on tehnyt sävellyksiä jousiorkesterille, big bandille, tangokvintetille, bandoneonille ja jousikvartetille sekä viuluduolle. Hän sävelsi musiikin myös Kansallisbaletin 2013 kantaesittämään teokseen Aikala. Kotaja on tehnyt musiikkia myös useisiin Riku Immosen koreografioimiin tanssiteatteriteoksiin, ja viimeisimpänä hän sävelsin musiikin ja toimi pianisti-laulajana Elinan Lajusen ohjaamassa ja dramatisoimassa nukketeatteresityksessä Lady Macbeth alkuvuodesta 2017.

Kotaja on myös aktiivinen sovittaja. Hän on tehnyt sovituksia Tanguedia Quintetille ja laulaja Angelika Klasille levylle Kohtalona tango sekä orkesterisovituksia mm. Teemu Roivaisen ja Saaran Aallon levyille. Kotaja toimii myös sovittajana ja pianistikapellimestarina useissa Keravan Oopperan produktioissa. Hänen käsialaansa ovat myös monet orkestraatiot Tango – Buenos Airesista Seinäjoelle! -konserteissa.

Tulevat esitykset