Skip to content

Sasha Mäkilä

Sasha Mäkilä on johtanut Venäjällä useissa kaupungeissa oopperaa, balettia ja sinfoniaorkestereita ja työskennellyt säännöllisesti muun muassa Mariinski-teatterin orkesterin kanssa. Suomessa Sasha Mäkilä on johtanut useita orkestereita ja esiintynyt Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Orkesterinjohdon opintoja Mäkilä on suorittanut Pietarin konservatoriossa Leonid Kortshmarin oppilaana, Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin kapellimestariluokalla ja Aspenin kapellimestariakatemiassa Yhdysvalloissa David Zinmanin ohjauksessa. Lisäksi hän on opiskellut sellonsoittoa Helsingin konservatoriossa ja musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa. Mäkilä työskenteli myös Kurt Masurin assistenttina Ranskan kansallisorkesterissa ja Franz Welser-Möstin assistenttina Clevelandin orkesterissa Yhdysvalloissa.

Sasha Mäkilä on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina ja Krasnojarskin sinfoniaorkesterin päävierailijana. Hän on Helsinki Metropolitan Orchestran taiteellinen johtaja ja toimii vierailevana tutkijana Taideyliopiston taiteellisen tutkimuksen keskuksessa. Mäkilä työskentelee myös pedagogina ja opettaa orkesterinjohtoa mestarikursseilla Suomessa, Virossa ja Yhdysvalloissa.

Tulevat esitykset