Skip to content

Balettienergiaa lapsille

Kesto
2 T
Missä
Vierailunäyttämö
Genre
Lapsille
Kieli
Työpajat pidetään suomeksi

Suuren suosion saavuttaneet työpajat jatkuvat

Suomen kansallisbaletin 100-vuotisen juhlavuoden kunniaksi toteutetut Balettienergiaa lapsille -työpajat 1.-luokkalaisille kiertävät ympäri Suomea myös kaudella 2023–2024.

Kaksi tuntia kestävät työpajat sisältävät balettiesityksen teoksesta Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas sekä osallistavan tanssityöpajan ja temppuradan, jossa ykkösluokkalaiset tutustuvat klassiseen balettiin ja löytävät itsestään balettiin liittyviä taidollisia mukavuusalueita.

Balettienergiaa lapsille -työpajat toteutetaan Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

”Oppilaat olivat täysin hurmiossa, kävivät heti pajan jälkeen kertomassa koulun muille aikuisille, kuinka hienoa heillä oli ollut. Tämä jää taatusti yhdeksi parhaista koulumuistoista koulussamme.”

”Kaikki oppilaat olivat innostuneita ja osallistuivat tekemiseen, mikä ei todellakaan aina ole itsestään selvää.”

– opettajien kommentteja

ilmoittaudu mukaan

Ilmoittautuminen kauden 2023–2024 työpajoihin on päättynyt.

Työpajat toteutetaan koulujen liikuntasaleissa syys-marraskuussa 2023 ja keväällä 2024 tammikuusta toukokuulle.

Balettienergiaa lapsille -työpajojen tavoitteena on tukea koulujen kulttuurikasvatusta, innostaa ja kannustaa lapsia tanssin pariin sekä tehdä balettia liikuntamuotona tutuksi. Työpajat ohjaavat lapsia uusille mukavuusalueille omassa liikkumisessaan ja lisäävät balettiin liittyvää tietoa. Osallistavan toiminnan ja liikunnan ilon löytämisen ohessa työpajat tarjoavat kouluille ja oppilaille mahdollisuuden korkeatasoiseen taide-elämykseen koulutettujen ammattitanssijoiden esittämänä. Työpajat ovat kouluille maksuttomia.

Koulut valitaan mukaan sillä periaatteella, että kiertueet ovat maantieteellisesti ja aikataulullisesti mahdollisimman kattavia. Työpajan kesto on noin kaksi tuntia. Yhdessä koulussa voidaan järjestää saman päivän aikana useampia työpajoja.

Tutustu myös näihin