Skip to content

ring

Ring – maailman suurin oopperasaaga

teossarja, joka kadottaa ajantajun

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus, jota pidetään yhtenä länsimaisen taiteen merkkipaaluista. Kulttiteos kerää vannoutuneet fanit yhteen aina uudestaan ja uudestaan. Sanotaan, että Ring on matka, jossa häviää ajantaju.

Uudesta suomalaisesta tulkinnasta vastaavat kapellimestari Hannu Lintu, ohjaaja Anna Kelo, visuaalinen suunnittelija Mikki Kunttu sekä pukusuunnittelija Erika Turunen.

Ring muutti Wagnerin elämän ja koko oopperataiteen

Wagner omistautui Ring-saagalle 26 vuoden ajaksi poikkeuksellisella tavalla. Työ tarkoitti oopperahistorian suurimman luomuksen kirjoittamista ja säveltämistä, erityisen rakennuksen pystyttämistä teoksen esittämistä varten ja rahoituksen etsimistä hankkeelle, joka valtavuudessaan hakee vertaistaan taiteen historiassa.

”Wagnerin musiikki on niin suurta, että näyttämöllepanon täytyy vastata sitä. Ring on perinteisesti tarina rakkaudesta, kostosta, vallasta ja ahneudesta. Suuren tarinan takaa löytyy kuitenkin vielä suurempia teemoja: kysymyksiä ja vastauksia myyteistä, uskosta ja tietoisuudesta. Samaa kerrostuneisuutta kuin musiikissa, haluan ilmentää myös ohjauksessani.”

– Anna Kelo, ohjaaja

Reininkulta

Valkyyria

Siegfried

jumalten tuho

työryhmä