Skip to content

Nationaloperans orkester @ Musikhuset

Hösten 2024 uppträder Nationaloperans orkester i Musikhuset med en ny, unik konsertserie. Publiken får njuta av orkestermusikens pärlor och sång av internationella toppnamn. Verken på repertoaren avspeglar olika sidor av livet och mänskliga känslor.

Orgelnatt & Aria: Lyrisk natt

Augustinatten inbjuder till ett nattligt äventyr i månens sken med Arnold Schönbergs Verklärte Nacht och Alexander Zemlinskys Lyrisk symfoni i Tapiolasalen i Esbo. Sopranen Astrid Kessler och barytonen Tommi Hakala är solister i Lyrisk symfoni. Finlands nationaloperas orkester leds av chefsdirigent Hannu Lintu.

Symphonic Suites

Upplev en konsert med stunder från Andrew Lloyd Webbers mest älskade musikaler på Nationaloperans huvudscen. En unik upplevelse utlovas – och gåshuden är garanterad. Konsertens dirigent är Nick Davies, bekant från föreställningarna av Fantomen på Operan.

Juha Tapio – födelsedagskonsert

Den folkkära låtskrivaren och sångaren firar sin 50-årsdag på bästa möjliga sätt. En speciell fest kräver en speciell plats och därför förverkligar Juha en gammal dröm och äntrar för första gången Nationaloperans huvudscen tillsammans med sitt band.

Strauss-konsert

I över 20 år har vi på trettondagen fått glädjas av pärlande Strauss-musik på konserterna som under åren blivit en populär Helsingforstradition som många besöker på nytt år efter år. Nationaloperans huvudscen bjuder till Strauss-fest lördagen den 6 januari 2024.

Kammarmusikfestival

Finlands nationaloperas orkester firar 60-årsjubileum 2023. För att fira jubileet bjuder orkesterns musiker på en födelsedagsgåva: de populära avgiftsfria foajékonserterna kommer till Tölö under festivalveckoslutet 1–3 september! Det blir tre konserter i konsertsalen i Sibelius-Akademins R-hus och två i Aalto-universitetet Tölös ståtliga festsal.

Orgelnatt & Aria: Das Lied von der Erde

På Orgelnatt & Aria-konserten i den mörknande augustikvällen ljuder Gustav Mahlers symfoniska sångserie Das Lied von der Erde (Jordens sång).

Boulanger och Mahler – Finlands nationaloperas orkester 60 år

Finlands nationaloperas orkester firar 60-årsjubileum 2023. Orkesterns jubileumskonsert går av stapeln i Musikhuset 22 augusti.

PianoEspoo: Bruce Liu

Publiken har nu en utmärkt möjlighet att höra Bruce Lius mångsidiga spel när han debuterar med ett recitalprogram i Almisalen på Nationaloperan.

Hamina Bastioni: Verdis Requiem

Finlands nationaloperas orkester och kör besöker Fredrikshamns Bastion torsdagen 10 augusti 2023. Under kvällen uppförs Giuseppe Verdis bombastiska Requiem.