Skip to content

Öppna dörrars dag

På Operans och Balettens öppna dörrars dag erbjuds mycket att se, höra och uppleva för såväl vuxna som barn. I år innehåller programmet till exempel workshops, guidade rundvandringar och korta föreställningar. Evenemangen passar alla åldrar, i synnerhet besökare över 4 år.

Dansskolornas BalettPalett

Finländska barn och unga uppträder med klassisk balett på Operans huvudscen. De uppträdande kommer från dansskolor runtom i Finland. Dansnumren har valts av Förbundet för Finlands Dansläroinrättningar rf och Finlands Nationalbalett.

Juha Tapio – födelsedagskonsert

Den folkkära låtskrivaren och sångaren firar sin 50-årsdag på bästa möjliga sätt. En speciell fest kräver en speciell plats och därför förverkligar Juha en gammal dröm och äntrar för första gången Nationaloperans huvudscen tillsammans med sitt band.

Skolopera: Stjärnämne

Hur ser människans och jordens framtid ut? Det centrala temat i den nya skoloperan är återvinning. Stjärnämne fick sin premiär i Almisalen på Nationaloperan 15 mars 2024.

Balettläroanstalten presenterar: Vårfest 2024

Elevernas och yrkesstuderandenas slit under läsåret kulminerar i maj på Balettläroanstaltens vårfest i Almisalen. Vårfestens program består av klassisk balett och modern dans.

Strauss-konsert

I över 20 år har vi på trettondagen fått glädjas av pärlande Strauss-musik på konserterna som under åren blivit en populär Helsingforstradition som många besöker på nytt år efter år. Nationaloperans huvudscen bjuder till Strauss-fest lördagen den 6 januari 2024.

Kammarmusikfestival

Finlands nationaloperas orkester firar 60-årsjubileum 2023. För att fira jubileet bjuder orkesterns musiker på en födelsedagsgåva: de populära avgiftsfria foajékonserterna kommer till Tölö under festivalveckoslutet 1–3 september! Det blir tre konserter i konsertsalen i Sibelius-Akademins R-hus och två i Aalto-universitetet Tölös ståtliga festsal.

I rampljuset presenterar: Katve

I rampljuset är en musikteatergrupp för amatörer i åldern 12–16-år som träffas på Operahuset torsdagar. Ungdomarna kommer med idéer och sätter upp med professionell handledning en musikteaterföreställning i fri stil varje år.

Opera- och balettäventyr

Med spel, dans och olika sysselsättningar introducerar Opera- och balettäventyr 5 – 6-åringar i operans och balettens fascinerande värld. Läs mer!

Orgelnatt & Aria: Das Lied von der Erde

På Orgelnatt & Aria-konserten i den mörknande augustikvällen ljuder Gustav Mahlers symfoniska sångserie Das Lied von der Erde (Jordens sång).