Gå till innehållet

Minnesföremål och välkomspresenter

Välkomna till den förnyade butiken för fansen

Presenter och minnesföremål med opera- och balettmotiv finner du i operahuset i Alfons foajé vid ingången från Tölöviken. Operashopen är öppen från måndag till fredag kl. 14-19, lördag kl. 12-18 och alltid i samband med föreställningarna. Det finns lockande nya produkter i urvalet. Se Operahusets öppetider sommartiden 2020. 

Säsongvis varierande namngivna produkter: Ring och Trippel

I operashopen finner du ett intressant urval produkter med opera- och balettmotiv som du inte får på annat håll. Urvalet varierar varje säsong. Hösten 2019 finns ett litet antal jackor med huva med balettaftonens Trippel motiv som också husets dansare är klädda i. I och med den emotsedda Ringtetralogin har Operashopen ett parti stiliga T-tröjor och tygkassar med Ringens logotyp.

Vykort och frimärken

Det är alltid på sin plats att minnas en vän med ett vykort. Eller att förnya sin egen kortsamling. I operashoppens stora samlingar finns vykort från olika epoker på själva operahuset och även olika föreställningar, operor och baletter. Det sällsynta jubileumsfrimärket Nationaloperan 100 år är en prydnad på vilket vykort som helst.

Tutu och balettskor

En riktig fan skaffar sig en liten tutu som är sydd i Operans kostymateljé, balettskor med dansarnas namnteckningar eller en kasse som gjorts av Operans gamla reklamtyger. Urvalet varierar enligt tillgången.

Böcker och programblad

Inköp av programbladet behöver inte ske i sista minuten samma kväll. På operashopen får man programblad när som helst. Där finns även en mängd böcker om opera och balett. Vi rekommenderar speciellt Operans 100-års och Balettens 90-års jubileumsskrift.

Ljud och video

För de inbitna fansen har Operashopen samlarobjekt i form av DVD- och CD-inspelningar från hela världen. Bland dem finns även inhemska upptagningar med operamotiv gjorda under de senaste åren. Handla snabbt, det finns bara enstaka exemplar kvar.

Ge en upplevelse i present

Balettitanssija päälämpiössä

Ett presentkort till Operan och Baletten