Gå till innehållet

Minnesföremål och välkomspresenter

Fanshoppen betjänar

Presenter och minnesföremål med opera- eller balettmotiv finner du i Alfons lobbyn vid Tölövikens ingång. Operashoppen är öppen tisdag till fredag kl. 12–19, lördagar kl. 12–18 samt alltid i samband med föreställningar. Välkommen att fynda.

Vykort och frimärken

Det är alltid på sin plats att minnas en vän med ett vykort. Eller att förnya sin egen kortsamling. I operashoppens stora samlingar finns vykort från olika epoker på själva operahuset och även olika föreställningar, operor och baletter. Det sällsynta jubileumsfrimärket Nationaloperan 100 år är en prydnad på vilket vykort som helst.

Produkter med opera- och balettmotiv

Operashoppen har ett stort antal produkter med opera och balettmotiv som man inte får på annat håll. Till exempel balettens minnesspel som för spelarna tillbaka till de senaste tidernas mest populära baletter. T-shirts med motiv från olika aktuella verk finns till salu en viss begränsad tid. Operans egna mintpastiller sitter väl i alla operavänners handväskor eller fickor.

Tutu och balettskor

En riktig fan skaffar sig en liten tutu som är sydd i Operans kostymateljé, balettskor med dansarnas namnteckningar eller en kasse som gjorts av Operans gamla reklamtyger. Urvalet varierar enligt tillgången.

Böcker och programblad

Inköp av programbladet behöver inte ske i sista minuten samma kväll. På operashopen får man programblad när som helst. Där finns även en mängd böcker om opera och balett. Vi rekommenderar speciellt Operans 100-års och Balettens 90-års jubileumsskrift.

Ljud och video

Operashoppen har ett stort förråd dvd:er och cd från hela världen. Bland dem finns också inhemska opera- och balettinspelningar från de senaste åren.