Skip to content

Taiteiden yö

Taiteiden yönä tarjoamme jälleen monipuolista ohjelmaa oopperan- ja baletinnälkäisille Oopperatalon ympärillä. Huippusuosittu puvuston kirpputori tekee paluun, minkä lisäksi illan hämärryttyä amfiteatterin tunnelmallisessa ulkoilmakatsomossa on mahdollista katsoa kaksi esitystallennetta. Tapahtuman aikana luvassa on myös erikoistarjouksia. Kerromme Taiteiden yön tarkemman ohjelman tällä sivulla myöhemmin.

Street and ballet moves @oopperabaletti

Suomen kansallisooppera ja -baletti on mukana Kansainvälisen tanssin päivän juhlinnassa. Vuoden 2024 tanssin päivän teema on katutanssi.

Tapahtumassa yleisö voi tulla seuraamaan Kansallisbaletin harjoituksia, minkä lisäksi Oopperatalon ovet ovat auki eri tanssilajien harrastajille, erityisesti katutanssiryhmille sekä kaikille katutanssikulttuurista kiinnostuneille. Tanssiryhmät sekä muut kiinnostuneet pääsevät osallistumaan myös kahdelle huippuopettajan hiphop-tanssitunnille.

Avoimien ovien päivä

Oopperan ja Baletin avoimien ovien päivä tarjoaa monenlaista nähtävää, kuultavaa ja koettavaa sekä aikuisille että lapsille. Tapahtumat sopivat kaikenikäisille, erityisesti yli 4-vuotiaille. Oopperatalon ovet avautuvat klo 9.30 ja varsinainen ohjelma alkaa klo 10.

Kamarimusiikkifestivaali

Suomen kansallisoopperan orkesteri juhlii 60-vuotista taivaltaan vuonna 2023. Juhlan kunniaksi orkesterin muusikot tarjoavat synttärilahjan: suuren suosion saaneet maksuttomat lämpiökonsertit laajenevat Töölöön juhlaviikonloppuna 1.–3.9.! Luvassa on kolme konserttia Sibelius-Akatemian R-talon konserttisalissa ja kaksi Aalto-yliopisto Töölön hulppeassa juhlasalissa.

Miniooppera: Taikahuilu

Minioopperasovitus rakastetusta Taikahuilusta tarjoaa vauhtia ja vaarallisen huvittavia tilanteita. Kaksi muuntautumiskykyistä laulajaa esittävät kuutta roolia, ja kaksi taiturillista soittajaa tulkitsevat Mozartin kuolemattomia säveliä. Riemastuttava teos sopii kaikille yli 2-vuotiaille. Keväällä 2023 esityksiä järjestetään Oopperan ja Baletin areenakiertueen yhteydessä.

Balettienergiaa pojille

Balettienergiaa pojille on Kansallisbaletin energinen liikuntatunti ekaluokkalaisille. Työpajassa pojat pääsevät tutusttumaan balettiin urheilumuotona ja taidelajina.

Vauvojen taidetuokio

Vauvojen taidetuokiot tarjoavat lempeän virkistyshetken oopperan ja baletin maailmassa vauvoille ja vanhemmille. Tuokioissa lauletaan, leikitään, liikutaan, kuunnellaan ja katsellaan – ennakkotaitoja ei tarvita. Maksuttomat puolen tunnin tuokiot on suunnattu sylivauvoille (0-9 kk) tai konttaaville vauvoille (10-18 kk).

Oopperan teetanssit

Ooppera kutsuu seniorit lämpiöön hyväntuulisiin teetansseihin! Ilmaisissa iltapäivätansseissa tanssimme rennosti ikivihreiden tahdissa. Tahtia tanssiin antavat vaihtelevat yhtyekokoonpanot ja solistit.

Musiikkia lämpiössä

Tunnelmallisissa lauantai-iltapäivän matineoissa kuullaan musiikin helmiä Kansallisoopperan orkesterin muusikkojen tai oopperalaulajien esittäminä. Maksuttomien konserttien ohjelmat ja esiintyjät julkaistaan konserttiviikolla.

Teosesittely

Ennen näytöksiä järjestettävät teosesittelyt avartavat maailmaa teoksen ympärillä. Illan esitystä katsoo ihan uusin silmin, kun on ensin saanut evästystä asiantuntijalta ja kuullut kiinnostavia faktoja teoksen syntyvaiheista, roolihahmoista ja tarinasta. Tilaisuudet järjestetään Alminsalin lämpiössä.