Skip to content

Haemme ooppera- ja tanssiryhmiä yhteistyöhön syksylle 2024

Kansallisooppera ja -baletti tarjoaa suomalaisille ooppera- ja tanssitaiteen vapaan kentän toimijoille mahdollisuuden päästä tuotannolliseen yhteistyöhön Oopperan ja Baletin kanssa. Haemme nyt ehdotuksia syksylle 2024. Yhteistyömuoto on tarkoitettu valtionosuuden ulkopuolella toimiville ryhmille, ja sen tarkoituksena on tukea ja näyttää erilaisia ooppera- ja tanssitaiteen muotoja Suomessa. 

Yhteistyönäyttämönä toimii Oopperatalon Alminsali, joka on yksi harvoja orkesterimontullisia teatterisaleja Helsingissä ja erinomainen näyttämö pienimuotoisille oopperaesityksille. Alminsali soveltuu tekniikaltaan erinomaisesti myös tanssinäyttämöksi. 

Vierailija vastaa teoksen esitysten tuottamisesta, harjoittamisesta ja toteuttamisesta sekä mm. oman henkilökuntansa ja muun palveluksessaan olevan henkilöstön palkoista ja palkkioista. Kansallisooppera ja -baletti vastaa tiloista sekä oman teknisen henkilökuntansa palkoista (pl. mahdolliset ylityöt). Emme peri valitulta ryhmältä tilavuokraa Alminsalista. Lipputuloista 80 % menee vierailevalle ryhmälle ja 20 % Kansallisooperalle ja -baletille. Osapuolten vastuut sekä kulujen ja tulojen jakaminen määritellään tarkemmin yhteistyösopimuksessa. 

Oopperan ja Baletin taiteelliset johtajat valitsevat yhteistyötuotannot taiteellisin perustein.

Ajanjaksot, joita voimme tarjota yhteistyöhön ovat  

14.–19.10.2024 – Oopperatuotanto 
21.–26.10.2024 – Tanssituotanto 
18.–23.11.2024 – Oopperatuotanto 

Lähtökohtaisesti mahdollisia harjoitus- ja esityspäiviä ovat sunnuntaita lukuun ottamatta kaikki viikonpäivät.  

ehdota esitystä 8.9. mennessä

Hakuaika alkaa 1.9. ja päättyy perjantaina 8.9.2023. Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan sähköpostitse alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Oopperatuotannot

Vapaamuotoiset ehdotukset sisällöiksi oopperatuotantojen osalta, aikataulutoiveet yms. pyydetään toimittamaan englanninkielisinä oopperan taiteellisen johtajan assistentille Emmi Tulokkaalle emmi.tulokas@opera.fi 8.9.2023 mennessä.

Tanssituotannot

Tanssituotantojen ehdotukset pyydetään toimittamaan suomenkielisinä baletin taiteelliselle suunnittelupäällikölle Sampo Kivelälle sampo.kivela@opera.fi 8.9.2023 mennessä. 

Lisätietoja oopperatuotannoista antaa Emmi Tulokas ja tanssituotannoista Sampo Kivelä.