Skip to content

Konstens natt

På Konstens natt har Nationaloperan och -baletten mångsidigt program för vänner av opera och balett utanför Operahuset. Det populära lopptorget arrangeras igen. Här säljs förtjusande fynd från Operans och Balettens kostymateljé. När kvällen mörknar uppförs två inspelade föreställningar på utomhusscenen.

Öppna dörrars dag

På Operans och Balettens öppna dörrars dag erbjuds mycket att se, höra och uppleva för såväl vuxna som barn. I år innehåller programmet till exempel workshops, guidade rundvandringar och korta föreställningar. Evenemangen passar alla åldrar, i synnerhet besökare över 4 år.

Tedans på Operan

Operan bjuder in alla seniorer till en tedans! En gratis eftermiddag där man får dansa till evergreens framförda av varierande orkestrar och solister. Läs mer!

Musik i foajén

Lördagsmatinéarna i operahusets foajé är en fröjd för örat och erbjuder ett efterlängtat andningshål. Konserterna är gratis, men du behöver en entrébiljett för att delta.

Presentation av föreställningen

Introduktioner arrangeras inför vissa föreställningar och de vidgar vyerna kring verken. Man ser på kvällens föreställning med nya ögon, då man först fått ett ord på vägen av en sakkunnig och fått höra intressanta fakta om verket tillkomst, rollfigurer och story.