Skip to content

Taiteen teemapäivä

Taiteen teemapäivässä tutustutaan oopperan tai baletin toimintaan ja perehdytään illan esitykseen eri oppiaineille suunnattujen työpajojen kautta. Tavoitteena on, että opettajat ja ohjaajat löytävät uudenlaisia työskentelymenetelmiä ja mahdollisuuksia eheyttävään ja moniaineiseen opetukseen. Teemapäivä huipentuu illan esitykseen. Teema vaihtelee kausittain.

Kiertokäynnit

Kurkista kulissien taakse opastetulla kierroksella. Kaikille avoimet kierrokset järjestetään keskiviikkoisin klo 14.30 ja 17. Tarkista kiertokäyntien päivämäärät ja osta liput ennakkoon verkkokaupastamme.

Oopperan teetanssit

Ooppera kutsuu seniorit lämpiöön hyväntuulisiin teetansseihin! Ilmaisissa iltapäivätansseissa tanssimme rennosti ikivihreiden tahdissa. Tahtia tanssiin antavat vaihtelevat yhtyekokoonpanot ja solistit.

Musiikkia lämpiössä

Tunnelmallisissa lauantai-iltapäivän matineoissa kuullaan musiikin helmiä Kansallisoopperan orkesterin muusikkojen tai oopperalaulajien esittäminä. Maksuttomien konserttien ohjelmat ja esiintyjät julkaistaan konserttiviikolla.

Teosesittely

Ennen näytöksiä järjestettävät teosesittelyt avartavat maailmaa teoksen ympärillä. Illan esitystä katsoo ihan uusin silmin, kun on ensin saanut evästystä asiantuntijalta ja kuullut kiinnostavia faktoja teoksen syntyvaiheista, roolihahmoista ja tarinasta. Tilaisuudet järjestetään Alminsalin lämpiössä.