Skip to content

Nationaloperans orkester @ Musikhuset

Hösten 2024 uppträder Nationaloperans orkester i Musikhuset med en ny, unik konsertserie. Publiken får njuta av orkestermusikens pärlor och sång av internationella toppnamn. Verken på repertoaren avspeglar olika sidor av livet och mänskliga känslor.

Orgelnatt & Aria: Lyrisk natt

Augustinatten inbjuder till ett nattligt äventyr i månens sken med Arnold Schönbergs Verklärte Nacht och Alexander Zemlinskys Lyrisk symfoni i Tapiolasalen i Esbo. Sopranen Astrid Kessler och barytonen Tommi Hakala är solister i Lyrisk symfoni. Finlands nationaloperas orkester leds av chefsdirigent Hannu Lintu.

Svansjön besöker Tammerforshuset

Svansjön, världens kändaste balett, kombinerar Pjotr Tjajkovskijs storslagna musik och en ikoniskt vacker visuell värld. Svansjön besöker Tammerforshuset 6–7.10.2023.

Hamina Bastioni: Verdis Requiem

Finlands nationaloperas orkester och kör besöker Fredrikshamns Bastion torsdagen 10 augusti 2023. Under kvällen uppförs Giuseppe Verdis bombastiska Requiem.

So You Think You Can Muuv?

Fartfyllda So You Think You Can Muuv? workshoppar inspirerar årskurserna 5 till 9 till dans och till att skapa egna koreografier tillsammans med yrkesdansare.

Skolopera: Källan

En affärsman vill bygga en dryckesfabrik vid en helig källa, förutsatt att kommunen beviljar pengar för projektet. Avtalet är redan undertecknat och det kan hävas bara ifall arbetet inte inleds inom en viss tid. Den känsliga Sofia hör källans ande tala och får hela klassen med sig. Men ska de lyckas hindra den heliga platsen från att förstöras? De har bara 40 minuter tid på sig. Grävskoporna står redan och väntar.

Skoloperan Källan är en intensivt spännande berättelse där handlingen sker i realtid. Samtidigt lyfter den fram aktuella frågor. Tänker vi på kommande generationer eller gör vi oåterkallelig skada?

Balettenergi för pojkar

Balettenergi för pojkar är en energisk gympalektion för elever i första klass. Killarna får i workshopen bekanta sig med balett som sport och konstart.

Operans och Balettens arenaturné 2023

Operan och Baletten kommer till stan! I maj ger sig artisterna från Operahuset ut på en enastående arenaturné till olika platser i Finland. På de största arenorna i olika städer uppförs ett program bestående av operans och balettens bästa bitar, från de mest älskade ariorna till skickligaste pas de deux-nummer, mäktiga körscener inte att förglömma. Det blir ett storslaget och underhållande spektakel med högt tempo, som passar utmärkt för nybörjare och hela familjen.

Balettläroanstalten presenterar: Vårfest 2023

Eleverna vid Balettläroanstalten har slitit hårt under läsåret. Deras arbete kulminerar i maj på en fantastisk vårfest på Dansens hus.